Най-подробният седмичен хороскоп вече е тук: Везни-дневен ред са любов и пари!

   През тази седмица космическият океан се отличава съществено от онзи, в който бяхме потопени през миналата седмица. Което означава, че ще трябва да се приспособяваме към промените. Да се пренастрои човек не е толкова просто, защото сега на ниво психика и физиология ние сме инертни, дълго се приготвяме, бавно потегляме, после още дълго време бавим нещата, без да се решим да се откажем от обичайната ситуация.

   През тази седмица, намирайки се във властта на автоматизма и стереотипите на поведение, ние не се замисляме за това защо постъпваме така или иначе, макар искрено да сме убедени, че постъпваме така по своя воля. Ако поне с крайчеца на съзнанието си проследяваме обичайните модели, много по-лесно ще ръководим своето поведение. В своите седмични прогнози ми се иска да дам импулс именно на това: да се замислим над собствените желания, емоции и постъпки. Не да се радваме, че са съвпаднали с хороскопа, а да получим по-голяма свобода на волята, когато става дума за собствените модели на поведение.

Овен

Тази седмица свършва поредицата от събития, които преживяхте вие и хората около вас с голямо пренапрежение и много емоции. Още миналата есен вие поставихте пред себе си сериозната задача да направите живота си по-„престижен“. След време някои илюзии се разсеяха, а в началото на годината намеренията ви придобиха конкретност, което разбира се намали вашите възможности, но претенциите ви – едва ли. Сега обстоятелствата изискват най-трезви постъпки и нови усилия от ваша страна, а така също – помощ и протекции отвън. Ако вие не сте отблъснали онези, които са били готови да ви помогнат, то през тази седмица излизате на финишната отсечка – получавате резултат от своята продължителна и мащабна акция. Колкото и да не ви удовлетворява този резултат, през следващата седмица вече нищо не може да се промени. Ще се наложи да се приеме онова, което ви е дала съдбата, по-точно, онова, което сте съумели да постигнете. За някои това е възможност да продължат възхода в кариерата си, при други – става дума за местожителство и условия на живот или други подобни житейски аспекти. В петък ще има удачен за вас обрат на събитията – възползвайте се от него. В неделя денят се получава доста напрегнат, може да се нарече дори решаващ.

ТЕЛЕЦ
 През следващия месец вие ще се стремите да решите всички въпроси с помощта на компромиси – меко и дипломатично. А ви предстоят важни дела, може да се каже фундаментални, основополагащи за дълъг срок от време. Всеки има своите, но при всички въпросите касаят повишаване на благополучието. Работата си е работа, но и за удоволствията не бива да се забравя. Вие умеете прекрасно да се отпускате, да си почивате и знаете как да доставите удоволствие на друг човек. Желателно е да използвате това умение в сряда. При мнозина Телци съпружеските или романтичните отношения стават повод за интензивни чувства и съдбоносни събития. Вие се стремите да изглеждате колкото е възможно по-привлекателно и това е правилно – време е да обновите украшенията, козметиката, да си купите модна дреха, за което е най-добре да отделите няколко часа в четвъртък. Всичко, което не успеете да направите, отложете за следващата седмица. Неделя не е най-успешният ден за вас, постарайте се да избегнете изясняването на отношенията и излишните разходи.

БЛИЗНАЦИ
Ако страдате от хронични заболявания на периферната нервна система (невралгии), следва да се предпазите от усложнения. Освен това от понеделник до петък съществено се снижава чувството за реалност, възниква желание „да не се забелязват“ или да се изкривяват неудобните факти. Обещанията и разговорите са обтекаеми, неконкретни, някои неща се забравят, проявява се невнимание. От 2 до 7 май ще настъпи периодът на „разплата“: ще се открият грешки, ще се наложи да се отговаря за неизпълнени обещания и да се прекратят съмнителни познанства. По тези и други причини времето от понеделник до петък се смята за неблагоприятно за успешни делови преговори, нови познанства, решаване на въпроси „по същество“. В събота общителните и подвижни подрастващи, студенти, младите по дух мъже и жени, успешно пренебрегвайки някакви задължения и тежка работа, се натъкват на спирачки във вид на решителен и дребнав контрол от страна на родител, началник, преподавател и на всички, които притежават формална власт. Тази „напаст“ ще ви преследва няколко дни. В събота и неделя любителите на високите скорости вероятно ще получат предупреждение от служители на КАТ във вид на глоба, а излишно комуникативните мъже ще трябва да стоят „вързани“ вкъщи, получавайки от съпругата си куп неотложни задачи, които не могат да бъдат отложени. Ако сте достатъчно добросъвестни и не бягате от задълженията си, седмицата ще премине спокойно и почивните дни ще бъдат спокойни.

РАК
Както и преди се запазва вашата инициатива в избора на кръга от хора, с които общувате, в привличането на нужния човек, притежаващ реална власт и ползващ се с вашия авторитет. За мъжете това е подходящ период за обществена дейност, избор на успешен делови партньор и бъдеща съпруга от добро семейство. Прави се всичко за целенасочени постъпки, позволяващи разширяването на обичайните рамки за сметка на включването в своя кръг на общуване на хора с по-висок социален статус и значимост. В зависимост от обстоятелствата и своите поведенчески предпочитания вие играете различни роли, но във всеки случай сте склонни да решавате въпросите настойчиво, понякога със силови методи, тоест чрез пробив, завоюване на нещо. Както и преди, проявявате воля, решителност, смелост, стремеж към победа. Обратната страна на такава позиция са конфликти, травми, изгаряния и други странични ефекти от повишената активност. В любовта особено ярко се проявява вашият инстинктивен стремеж към завоюване, а не към привличане. Във връзка с това жените в последно време проявяват характер на амазонки, с всички произтичащи от това следствия. Най-лесно е да се постигне желаното в петък. Получавайки го, не забравяйте, че изборът е бил ваш, не говорете после: Господи, изобщо не исках така да стане. Този момент ще настъпи в неделя – нека този ден стане за вас щастлив.