Годишен хороскоп за зодия Телец за 2016
   През 2016 година пред вас ще се открият чудесни възможности да направите подобрения в различни области от живота си, в които преди сте се натъквали на препятствия.

  След предизвикателствата през 2014 и 2015 година сега ще изпитате облекчение и ще имате усещането, че всичко се случва много по-леко. Ще бъдете изпълнени с повече енергия, което ще се отрази както на резултатите, които постигате, така и на здравословното ви състояние.
  Ще имате повече самочувствие и ще реализирате целите си без прекалени усилия или съответно – без околните да ви оказват съпротива. За да се възползвате максимално от възможностите, които ще се откриват пред вас, вярвайте повече в себе си и поддържайте позитивна нагласа към живота.
  Вие притежавате ресурсите, които са ви необходими, за да осъществите желанията си – само трябва да се вслушвате повече във вътрешния си глас и да следвате течението, а не да плувате срещу него. Е, в някои моменти може да се появи усещането, че сте заседнали в някоя плитчина и не се движите, но нека това не ви притеснява – използвайте такива моменти за почивка и за преосмисляне на целите си.
  2016 година ще бъде особено благодатна за тези от вас, които са се отдали на творчески занимания. Ако имате някаква страст, която сте изоставили по практични съображения, сега е моментът да се върнете към нея. Вдъхновението ще ви съпътства, ще бъдете особено креативни и ще успеете да разгърнете дарбите си.
  В личен план годината ще бъде изпълнена със забавления и романтика, ще изпитвате повече радост от живота, а необвързаните представители на знака може да открият нова любов. Условието да се възползвате от възможностите през 2016 година е да не бъдете пасивни, да разчупите застоя, в който някои от вас са затънали, и да правите онова, което ви доставя истинско удоволствие. 

  Кариера и финанси
  През 2016 година пред вас ще се отворят врати, които преди или са били заключени, или просто не сте забелязвали. Годината е много благоприятна за вас – да се изявите по нов начин, да получите повишение, да учите нещо ново, да развиете дарби, които сте пренебрегвали. Ако мечтаете да напишете книга, да пеете на сцена или да започнете свой бизнес, 2016-а е вашата година – бъдете смели и не позволявайте на страха или на инерцията да ви спират.
  Ако действате и творите, няма да имате финансови проблеми; ако обаче искате да получавате всичко наготово, мързелувате или очаквате някой да ви издържа, тогава не са изключени финансови грижи. Януари не е най-удачният месец да се втурнете право напред, защото може да е останала доста несвършена работа от миналата година, но пък е много подходящ да приключите с изпълнението на някои стари ангажименти и да обмислите какво ще правите по-нататък.
  През февруари фокусът на вниманието ви ще бъде върху кариерата и ще се създаде възможност да се изявите. Ако учите, ще имате успех на изпитите, а е възможно да пътувате зад граница.
  Март ще бъде важен за вас месец, защото ще успеете да очертаете дългосрочните си цели, особено ако са свързани с творческа дейност, а някои от вас ще получат финансови облаги за добре свършена работа.
  През април довършете старите задачи.
  Май ще бъде много силен месец, защото ще видите резултатите от своя труд.
  През юни е възможно да имате финансови грижи, но, само в случай че разчитате на друг човек да ви подпомага финансово или неправилно разпределяте средствата си.
  До края на юли времето е много подходящо да решите с кои хора искате и с кои не желаете да работите и да ревизирате някои договорености.
  През август очаквайте бум на творческо вдъхновение – успешно ще представите нещо, върху което сте работили, или ще се втурнете в ново начинание.
  През септември е възможно нещата да се случват по-бавно, така че не ги пришпорвайте и обръщайте повече внимание на детайлите.
  От октомври до декември е чудесен период да довършите проекти, които сте започнали. Някои от вас ще трябва да направят и някои промени в работните си навици или в графика си, за да се адаптират към определени обстоятелства в личния си живот или към новопоявила се възможност в работата.