Как жените стават по-привлекателни без дори да го искат
  В прекрасния филм „Усещане за жена“ Ал Пачино играеше главната роля на сляп, но невероятно интуитивен по отношение на дамите господин.

  Той усещаше уханието на дамите и по тях ги преценяваше и под „ухание“ не се има предвид само парфюма им, а специфичната за всеки човек миризма.
Върху мотива за индивидуалното ухание и неговата същност Патрик Зюскинд е написал книгата си „Парфюм – историята на един убиец“, а след това е направена и уникалната екранизация на четивото, която носи същото име.

Истината е, че всеки човек наистина има своя уникална телесна миризма, която обаче може да се изменя с времето.

Това с голяма сила важи за жените, тъй като при тях периодично хормоните имат изменения, поради месечния цикъл.

Според ново проучване именно тези промени в уханието могат да направят една жена по-привлекателна, споделят Zdrave.bg.

Според доклад на чешки учени, публикуван в сп. „Ethology“, мирисът на женското тяло може да привлече мъжа, ако месечният ѝ цикъл е навлязъл в най-„плодовитата“ фаза (когато всъщност настъпи менструация, от жената започва да се излъчва остър специфичен аромат).

Логично “съдии” в дадения случай са били мъже. 42-ма представители на силния пол трябвало да “помиришат” жените от експеримента и да оценят привлекателността на аромата.

„Миризмата под мишниците на жените, намиращи се в най-фоликулярната фаза на цикъла, е намерен за най-привлекателен от мъжете“ – казва д-р Ян Гавличек от Карловия университет в Прага.

„Резултатът навежда на мисълта, че ароматът, излъчващ се от тялото на жената, може да се използва като сигнал за мъжете, че у нея настъпва най-благоприятния за оплождане период”.

Опитът на учените се потвърждава и от предишни изследвания, които доказват изменението на миризмата на тялото по време на месечния цикъл и като следствие – промяна в „привлекателността“ на приматите.

Много хора и днес отказват да повярват, че по отношение на хората, ситуацията е аналогична.

Източник: zdrave.bg