Годишен хороскоп за зодия Овен за 2016
   Предстои ви още една година на радикални промени и пълна с неочаквани изненади.

   Голяма част от случващото се през 2016 година ще ви помогне да се справяте в определени ситуации, да се освобождавате от структури и от хора, които спират развитието ви. Основната ви задача ще бъде да откриете и да вървите уверено по онзи път, който най-добре съответства на притежавания от вас потенциал. Едва ли ще има нужда някой да ви подтиква, за да грабнете нова възможност.
  Ще имате шанс да покажете лидерските си умения и да влезете в ролята на водачи. Ще се наложи да положите и немалко труд, но, щом сте изпълнени с ентусиазъм, това едва ли ще бъде проблем за вас. За разлика от други години, когато идеите си остават само хрумвания, сега ще може и практически да осъществите онова, което сте замислили, и да видите реалните резултати – важно ще бъде само да не се разпилявате и да довършвате започнатото.
  Макар че вниманието на повечето от вас ще бъде насочено към работата и бизнеса, през 2016 година може да очаквате промени и в други области на живота си – в семейството и във взаимоотношенията. При някои от вас сериозните промени вече започнаха – сега ще се открие възможност да ги разгърнете и да утвърдите постигнатото. При други обаче те тепърва предстоят – в такъв случай ще имате шанс много бързо да вградите в живота си новите идеи и начинания. Годината е много благодатна да продължите образованието си, да придобиете нови професионални умения, а също и за пътувания в чужбина.

  Кариера и финанси
  2016 година ще бъде много благоприятна за вашето професионално развитие – без значение дали планирате да се развивате в рамките на настоящата си длъжност, искате да смените работата си или мечтаете да работите за себе си.
  През януари ще се създаде възможност да обмислите плановете си за развитие и да си изясните някои въпроси и детайли, които може би сте пропуснали. Възможно е конфликт с шеф или затруднения от организационен характер в настоящата ви работа да ви тласнат в нова посока и да ви накарат да поемете инициативата за промяна. През февруари и март ще имате зелена светлина да поемете напред – може да положите основите на нов бизнес или да смените работата си, ако желаете.
  Тези месеци са благоприятни и за финансовото ви положение – може да инвестирате в нов проект, да получите пари или да изградите ново бизнеспартньорство. От средата на април до края на юни работете по целите, които сте си поставили. Този период е подходящ да утвърдите постиженията си и да довършите започнатото. Ако планирате нещо ново, направете нужната подготовка, развийте уменията, които ще ви бъдат необходими, но отложете началото за юли или най-добре за август.
  Не пришпорвайте събитията, защото може да сбъркате. През август ще усетите прилив на сили, а през септември са възможни промени, които ще определят бъдещето ви. Ще се създаде възможност да внесете смисъл в това, което правите, и много от вас ще се посветят на заниманието, което наистина съответства на вродените ви заложби. През октомври и ноември разчитайте на помощ отвън – от приятели и делови партньори, и не се опитвайте да правите всичко сами.
  Моментът е прекрасен за създаване на нови делови контакти, за екипна работа и за нови бизнеспартньорства. Пред вас ще се открият изненадващи възможности, които обаче е потребно да осмислите добре, защото не е изключено, използвайки ги, да поемете прекалено голям риск. През декември отново ще настъпи време да намалите темпото, да обмислите какво сте постигнали и, ако е нужно, да направите ревизия на целите и стратегиите си.