Кога е време да сложите край на любовната връзка!
 За по-голямата част от хората, прекратяването е неприятно преживяване. Просто е трудно да се разделите от някого и да му съобщите причините.

   Но когато вече не се чувствате комфортно във връзката, какво друго остава да направите, освен да обосновете тези причини и да позволите двамата да продължите?

Има много признаци, които предполагат, че връзката няма бъдеще, а това е част от тях.

1. Не се доверявате един на друг

Ако хванете себе си как мислите за мотивите на човека, с когото сте и не сте съвсем сигурни, че постъпва честно, означава, че има нарушаване на доверието или пък никога не ни е имало пълно доверие между вас. Ако пък и двете страни имат съмнения, всичко може да завърши с доста нерви. Може би сте преминали през някакъв проблем, който не можете напълно да забравите и простите. Ако се чувствате така и мислите, че това чувство ще ви държи в бъдеще, най-добре е да намерите човек, който няма да насърчава такива емоции.

2.Имате различни стойности Вие искате една работа, другият човек има съвсем различно мнение и планове. В началото на връзката, когато има повече страст, не забелязвате тези неща, но когато премине началната фаза, многото разлики излизат на повърхността. Разбира се, не можете да очаквате да намерите напълно идентична личност на вас и трябва да се коригирате и да правите компромиси, но има стойности, за които не може да се направи компромис.

3. Не можете да си се представите заедно в бъдеще

Изчезнала първоначалната страст и когато мине периода от две, три или повече години, не можете да си се представите с този човек. Всъщност, надявате се, че този човек също не прави планове за с вас в бъдеще. Ако се чувствате така, не е ли справедливо към вас и към другия човек да спрете навреме и да намерите някой, с който можете да си представите бъдещето?

4. Повече не може да толерирате недостатъците

Има недостатъци, които можете да търпите, и такива, които просто не можете да понасяте. Някои от тях са добре скрити и излизат доста по-късно, но когато ги откриете и сте на чисто, че няма да можете да живеете с тях, по-добре сложете край, докато нещата не станали прекалено сериозни и раздялата не е станала още по-тежка.

5. Връзката става насилствена

За това не трябва даже да се колебаете – ако сте обект на някакво насилие веднага сложете край. Хората, които показват тенденция за насилие са особено трудни за оставяне и няма толкова лесно да ви оставят да си тръгнете. Ето защо, ако забележите поне някакъв знак, не чакайте нещата да станат по-лоши.
               източник: www.zajenata.bg