Защо винаги предпочитаме неподходящите мъже
  Този въпрос си задават много жени след връзка, оставила им само болка, излъгани мечти и неоправдани очаквания. Истинско щастие е да владееш езика на любовта, но малко са тези, които съумяват да го научат.

  Всяка жена е изпадала в състояние на мечтателност, мислейки за принца на бял кон. Всяка една има идеализиран образ в представите си за него и, когато открие негов аналог в реалния живот, е завладяна от единствения стремеж – той да бъде неин на всяка цена. Но никога не си даваме сметка навреме, че „на всяка цена“ е много по-висока от цената, която сме склонни и е нормално да платим за това да бъдем щастливи . Късно осъзнаваме, че мечтите затова са наречени „мечти“, за да не се сбъдват.

Вечната неумираща надежда, че все някога Той ще стане по-добър

Истинско проклятие са женската упоритост, склонността към компромиси и вечната неумираща надежда, че все някога

Жената винаги се стреми към този, който е недостъпен
Дори да има десетина обожатели, жената винаги се стреми към този, който е недостъпен, обвързан или не може да има. Стандартна е и ситуацията, в която жените не се влюбват толкова в красиви мъже, колкото в мъже, заобиколени от красиви жени.

 Винаги искаме заетите мъже, смятайки, че са по-сръчни и можещи
 Винаги искаме това, което и другите, смятайки, че е по-доброто. Винаги искаме заетите мъже, смятайки, че са по-сръчни и можещи, защото са имали опит с много жени. Но не се замисляме, че един истински донжуан трудно би се лишил от свободата си да бъде, с която поиска. Надяваме се, че ще успеем да променим мъжката природа, но след многократни опити и купища изобретателност осъзнаваме, че това е загубена кауза.

  Защо търсим очарователния мъж
Търсим очарователния, за да може да се изфукаме с него пред приятели и познати, дори и да се държи пренебрежително към нас и да ни третира като слугини.

Неслучайно е казано, че любовта е сляпа. Една жена е способна да прости всичко, да жертва достойнството и самочувствието си, да си затвори очите за нередностите във връзката си с мъж, от когото получава всичко друго, но не и любов.

Дори и да успеете да оплетете в мрежите си някой мачо
Дори и да успеете да оплетете в мрежите си някой мачо и той започне да ви сваля звезди, да ви издига на пиедестал, всичко отново е от изгрев до залез.

           източник: www.zajenata.bg