Абсолютната трагедия да срещнеш любовта на живота си в неподходящото време
  Разделите винаги са трудни, промяната е голяма – да изгубиш човека, когото си обичал. Казват, че времето лекува всичко и ще срещнеш друг. А бившият ще се превърне само в спомен.

  Но има и други раздели. Не такива раздели. С човека, когото не успявате да забравите и преодолеете, независимо какво се случва в живота ви и колко време минава. Не минава и ден, в който този човек да не се появи в мислите ви и да не ви накара да потръпнете, дори за секунда.

Това обикновено се случва, защото връзката не е приключила. Не и в сърцето ви. Но така и не успявате да разберете това, защото ви е трудно и да го повярвате, тази идея ви побърква.

И вместо да приемете, че имате нещо недовършено, си повтаряте, че сте добре и продължавате напред. Заблуждавате себе си. И така, докато не чуете вашата песен, не видите негова снимка или просто нещо, което ви напомня за него, а може и дори да се събудите с мисълта за бившата си половинка.

Има толкова много хора, които влизат и излизат от живота ви. Хора, с които излизате веднъж и не повтаряте, такива, които харесвате, но не се получава. Има и такива, които ви обсебват така, че ви отнема месеци да се съвземете.

Но това е различно. Това е чувството, когато знаете, че нещо трябва да приключи точно сега, но всъщност не е истински свършило. Не можете просто да си кажете „желая ти всичко най-добро“ и да продължите. Не можете да приключите тази глава, защото знаете, че не може да оставите този човек. Не още, а може би и никога.

И ето ви в това, което спокойно можем да наречем „любовно чистилище“. Да, всички сме имали една такава вечна любов. Когато знаете кой е любовта на живота ви, но не можете да бъдете заедно.

Може би сте срещали за кратко, може би сте имали дългогодишна връзка, а може и никога да не сте били официално заедно. Но връзката ви с този човек е толкова реална и силна, магнетична, че непрекъснато ви дърпа назад, кара ви да се връщате при него отново и отново.

Всъщност това може да е точно човекът, с когото ще завършите жизнения си път. Но сега не сте заедно заради времето, графиците, пропуснатите възможности и все такива едни. И така – седите си в любовното чистилище, убивайки време, докато се откриете отново един друг.

Не, не седите и слушате тъжна музика. Намирате си какво да отвлича вниманието ви, правите се, че продължавате живота си. Срещате други страхотни хора, с които искате да се получи нещо хубаво, но така и не се получава, защото нещо не ви позволява, нали? Да, защото никой не е способен да ви накара да се чувствате така, както любовта на живота ви.

Защото когато знаете, знаете. Такава връзка се случва в живота веднъж, най-много два пъти.

Някои хора срещат някого, влюбват се и живеят щастливо. Много други не са такива късметлии. Някои от нас трябва да преминат през скандали, раздели, през ада, докато накрая се получи. Може би проблемът отново е таймингът. Може би трябва да се учите и растете, преди да се установите истински. Какъвто и да е проблемът, знаете, че двамата отново ще намерите път един към друг.

Но докато намерите този път, ще си седите нещастни в любовното чистилище, надявайки се да намерите някого или нещо да ангажира вниманието ви.

Хората са сложни и любовта може да бъде много объркана, нали?
                                        източник: www.beu.bg