Най-магнетичната и неразгадаема зодия!
   Те са магнетични, дълбоки и неразгадаеми.
   Те са отлични манипулатори, познават скритите кътчета на човешката душа и инстинктивно напипват слабото място на другия – имат проницателен ум, магнетичен поглед, остър език.

   Нали все някога са попадали в подземията на психиката – там са си у дома.
   Скорпионът е завършена личност. Той отлично знае какво е и какво не е. И нито едно чуждо мнение не може да промени убежденията му.
   Най-завидното му качество е неговото самообладание. Освен това надушва лъжата от далече.
   Дори най-убедителните лъжци не могат да го заблудят. Така че, със скорпиона не бива да си играете, защото бързо ще подвиете опашка.
   Всичко това им дава сила да се справят и с най-страшните обстоятелства. И не само – те са способни от нищото да постигнат успехи, за които дори хората със солиден гръб могат само да мечтаят.
 Скорпионите се борят със собствените си демони, стават жертва на чуждата сила, опознават собствената си духовна мощ, готови са да пристъпят там, където други не смеят, падат, стават и продължават.
      Те са магнетични, дълбоки и неразгадаеми.
   Много Скорпиони, като пазители на прага между двата свята, често избират реализация в професии от междата между живота и смъртта, между позволеното и табуто, между светлото и тъмното. Стават лекари, хирурзи, следователи, патоанатоми, погребални агенти, психиатри, психотерапевти, тайни агенти, наемни убийци, специални части за борба с престъпността, военачалници, сексолози, спелеолози, гмуркачи и екстремни спортисти.