Месечен хороскоп зодия Овен декември
   Последният месец на 2015 ще изведе много от вас в началото на нов път, по който ще вървите уверено през 2016 година.

   Това ще се случи, най-вече ако през последните седмици сте търсили решение на някакъв проблем, изпитвали сте колебания и не сте знаели как да постъпите.
   Към средата на месеца истината ще изгрее на вашия хоризонт и вие ще разберете кой път да следвате. Достигането до яснота обаче няма да бъде лесно – както преди изгрев е най-тъмно, така и вие ще преминете през някои предизвикателства, преди да установите какво точно искате. В края на първата и през цялата втора седмица от месеца вътрешното напрежение ще се засили и ще бъде изключително трудно да сдържате чувствата си.
   Внимавайте при общуването с хората около вас, защото има голям риск да си изпуснете нервите и да реагирате прекалено бурно.
   Макар че търпението ще бъде последното нещо, което ще ви се удава, точно през тези дни ще имате голяма нужда от него, ако не искате да разрушите напълно нещо, което сте изградили. За някои от вас случващото се през декември ще постави началото на сериозен обрат и на радикални промени в житейската нагласа. Все пак се опитайте да не действате импулсивно и да обмисляте действията си.
   След средата на месеца обстановката ще се успокои и ще гледате позитивно на събитията. Служебните проблеми ще ви вълнуват живо, но към края на месеца ще успеете да се откъснете от тях и да обърнете внимание на близките си хора.