Месечен хороскоп зодия Близнаци декември
   Ако сте очаквали, че през декември ще я карате по-лежерно в очакване на празниците и края на годината, ще останете разочаровани – работата ви зове и, искате ли не, ще трябва да се заемете сериозно с нея и да си свършите задачите.

   Натоварването ще произтича не само от вашите лични ангажименти, но и от отговорностите ви спрямо хората около вас – може би ще трябва да отделите повече време на детето си или да се съобразите с графика на партньора си. За да не се преуморите, все пак не се опитвайте да угодите на всички и не се лишавайте от почивка.
   Тези от вас, които се чувстват вдъхновени в работата си, имат шанс да постигнат чудесни резултати, но дори в този случай не прекалявайте. През декември някои от вас ще достигнат до важни прозрения, свързани с бъдещето ви развитие и с пътя, който ще следвате оттук нататък.
   Още от 10 декември ще успеете да анализирате състоянието на нещата в момента и, ако се налага, ще започнете да си изработвате нова стратегия за действие през новата година. Ключовият момент обаче ще бъде около 19 декември – тогава ще преценявате много обективно хората и ситуациите и ще решите какво да оставите в миналото, какво да запазите и какво да реформирате.
   При много от вас акцентът на събитията и през този месец ще бъдат партньорските отношения – може да преустановите контакти с бивш партньор, за да започнете на чисто, да изясните нещо с човека до вас или да вземете решение за ново бизнеспартньорство, което да сключите през следващата година.