Месечен хороскоп зодия Рак декември
   През декември ще се възползвате най-добре от астрологичните влияния, ако успеете по някакъв начин да одухотворите действителността и намерите удоволствие и смисъл в най-обикновени на пръв поглед неща.

   Не се ядосвайте, ако реалността не отговаря на вашите надежди и очаквания – във всяко преживяване има смисъл. И, дори все още да не сте открили това, със сигурност ще се почувствате по-добре, ако си намерите разумни оправдания. Задачите в службата и у дома няма да бъдат малко и нищо чудно в някакъв момент да се почувствате изморени.
   За да избегнете това, поставяйте си приоритети, грижете се повече за себе си и търсете позитивното. Например, колкото и да е неприятна една настинка, може да ви даде възможност да намалите темпото, дори да си починете за малко. Домакинската работа около празниците понякога натежава, но ако виждате смисъл да я вършите, за да зарадвате себе си и близките си хора, тогава тя ще ви носи повече удоволствие.
   В дните между 5 и 12 декември съществува риск от нервни избухвания, от избиване на напрежението и от конфликти. Затова бъдете внимателни, особено що се касае до любовния ви живот. Не позволявайте на други хора да ви налагат своите собствени виждания за нещата и се пазете от агресивни личности.
   Старайте се да не използвате скрити или подмолни средства, за да получите това, което искате, защото няма да постигнете нищо – само ще усложните ситуацията.
   Ако се стремите към нещо, просто споделете това. Ще спечелите най-много, ако откриете някакво занимание, в което да вложите страстта си – в този случай ще постигнете изключително добри резултати.