Месечен хороскоп зодия Дева декември
   Очаква ви един много интересен месец, през който може да се чувствате раздвоени между това, което искате да свършите, и това, което трябва да правите.

   Ще ви се иска да се отдадете на някое по-приятно занимание, но ще бъдете притискани от текущите задачи. Може да копнеете да прекарате повече време с човека до вас, а той да е зает и да не е в състояние да ви обърне внимание. Вие по принцип не сте хора, които игнорират реалността, но е възможно през декември тя да ви се стори не толкова приятна и вълнуваща колкото би ви се искало да бъде.
   Ако се окаже, че трябва да се погрижите да разрешите домашен или семеен въпрос, заради което работата ви да изостане, не се тормозете прекалено – сега е моментът да обърнете внимание на себе си и на близките си. Вие и без това сте достатъчно трудолюбиви – не се чувствайте гузни, че този път няма да се проявите най-добре или да сте най-изпълнителните.
   През първата половина на месеца ще има шанс да направите някои промени, свързани с имотното или финансовото ви положение – като цяло месецът е благоприятен за вас в тези насоки. Възможно е да придобиете нова собственост или да получите допълнително пари.
   В началото на декември някои от вас ще стигнат до извода, че са пренебрегвали себе си и трябва да се грижат повече за своите собствени потребности. За да излезете от ситуацията, ще трябва да се запитате от какво точно имате нужда и да отстоявате позицията си – има голям шанс това да се случи към средата на месеца.