Месечен хороскоп зодия Скорпион декември
   През декември ще се открие възможност да се отпуснете и да се порадвате на приятната страна на живота.

  В същото време обаче силни емоции няма да липсват: през някои дни – особено в края на първата и през втората седмица на месеца – в душата ви може да се надигнат бури. Любовните чувства ще бъдат особено дълбоки, което означава, че ви очакват страстни мигове с любимия човек.
   Внимавайте обаче да не прекалите и да не започнете да задушавате прекалено половинката си, защото това няма да се отрази добре на отношенията ви. Не забравяйте: за да съществува, любовта трябва да диша. От 6 декември ще започнете да привличате позитивни хора и ще попадате в добри обстоятелства. Хората ще търсят вашата компания и ще проявяват готовност да ви съдействат. Ако ви предстои изява пред публика, може да бъдете спокойни – лесно ще омайвате околните.
   През втората и третата седмица на месеца има риск някой да се опита да ви въвлече в битка или вие самите да заемете отбранителна позиция. По-добре не воювайте и не хабете излишна енергия да се конкурирате или да се опитвате да поставяте някого на мястото му. Запазете спокойствие и действайте с усмивка – вашият чар ще бъде най-силното ви оръжие.
   През декември има шанс да постигнете много, ако насочите енергията си към някаква своя лична или професионална цел, не се занимавате с интриги и не се опитвате да предвиждате чуждите постъпки. През втората половина на месеца проявявайте нужното внимание към финансите си и не харчете необмислено.