Месечен хороскоп зодия Козирог декември
   През този месец препоръката към вас е да не се пренапрягате и да се грижите малко повече за здравето си.

Работата и отговорностите са важни за вас, но, ако поставяте пред себе си прекалено високи  изисквания, има риск да се натоварите и това да се отрази негативно и на психическото, и на физическото ви здраве. За вас е трудно да се отпускате и да оставяте хората и ситуациите без контрол, но през този месец вероятно ще бъдете принудени да го правите. Ако искате да контролирате всичко, накрая ще потънете в тревоги, така че по-добре се въздържайте от това. Имайте малко повече доверие на живота – така всичко ще се случи по-лесно и без допълнителни грижи.
   Втората и третата седмица може да ви изправят пред по-големи предизвикателства, защото ще се наложи да предприемете някои по-сериозни промени.
   Тези от вас, които са били прекалено търпеливи или са понасяли една ситуация по навик, ще претърпят прелом и е напълно възможно да поемат в нова посока – в работата или в личните взаимоотношения. Дори да се съпротивлявате на промените, само и само нещата да си останат такива каквито са, няма да върнете миналото – събитията през декември ще го отнесат безвъзвратно, но в името на по-добро бъдеще. Ако сте объркани или имате чувството, че не знаете как да постъпите, не се измъчвайте – несигурността е нещо нормално в този момент.
   Дните около 10 декември са много подходящи да се освободите от нещо старо, включително от прекалени отговорности към другите хора или от излишни тревоги. В края на месеца емоционалността на много от вас ще бъде повишена и ще имате нужда от грижи.
   Каквото и да се случва около вас, посветете се на себе си и се старайте да си давате онова, от което имате нужда – достатъчно почивка и приятни преживявания. Не забравяйте и емоционалната храна – забравете за самовзискателността си и си дайте одобрението и любовта, от които се нуждаете.