Месечен хороскоп зодия Риби декември
   Декември ще бъде доста интересен за вас, но и изпълнен с предизвикателства, защото ще трябва да разрешите някои дилеми, пред които сте били изправени през миналия месец.

   Някои от вас ще се чувстват като разпънати на кръст между очакванията си и реалността, а други – между собствените си желания и необходимостта да угодят на другите. Напрежението ще бъде най-силно за тези от вас, които нямат смелост да предприемат някакво действие и продължават да залагат на сигурното с надеждата нещата да се оправят от само себе си.
   Не промените ли поведението си и отношението си, не се учудвайте, че към края на първата седмица на декември положението ще бъде напечено. Има риск да станете жертва на агресивни личности или на хора, които се опитват да доминират. Ако не искате да се случва, имайте смелост да кажете какво мислите и не позволявайте на околните да направляват живота ви.
   През този месец акцентът ще бъде поставен върху професионалния ви живот и настроенията ви до голяма степен ще зависят от това дали се откриват или не създават очакваните от вас възможности. Ако нямате шанс, сега е моментът да обмислите сериозно каква промяна да направите – да проведете разговор с шефа си или да отидете на интервю за нова работа – периодът до 10 декември е много подходящ за подобни инициативи.
   Тези от вас, които имат възможност да се разгърнат творчески в професията си, може да очакват върхови постижения през декември или реорганизация в служебната среда, която ще ги вдъхнови да работят още по-упорито. Ако сте положили достатъчно труд, за да сбъднете своя съкровена мечта, нищо чудно да бъдете възнаградени през последния месец от 2015 година.