Жените променят своя имидж 104 пъти в живота си!
Днес една прическа, утре друга. Изследователите обесняват, че в период от 13-та до 65-та си година средно жената изменя своя стил два пъти в годината, и общо 104 пъти.

Къдрици, плитки, опашки, дълги и къси, изрусени и боядисани. За 52 от най-активните си години, жената обичайно сменя 104 пъти своя стил. Разбира се, всяко правило си има изключение. Например „Спайската” Виктория Бекъм се обновява всеки месец, певицата Риана на всеки две седмици, а пък британската кралска принцеса Анна е с една прическа от 40 години и даже не си и помисля да я сменя.

Според статистиката, в рамките на една година дамите изпробват три отенъка на цвета на своите коси, като най-популярно в търсенето остава тъмно-кафявото. А най-често срещаната прическа е коса с дължина малко под раменете и с бретон на челото. Почти всяка жена е имала такава прическа поне веднъж в живота.
Любопитни са причините, заради които жените така често изменят свoя стил. Мъжете разбира се си мислят, че всичко е заради тях. Нищо подобно. Основната причина за по голямата част от анкетираните е желанието да са в крак с модата, и втората най-популярна причина – скуката. На трето място е скъсване на отношенията с любимия човек, когато искате да започнете всичко отначало.
Все пак експертите подчертават, че повечето жени предпочитат деликатна промяна, а не пълна смяна на имиджа си.

Изобщо най-силно влияние за избора на красивият пол, влияят модните течения и стила на знаменитостите, на които те симпатизират. А това касае, както 20-годишните, така и 60-годишните. Жените искат да са красиви и модни на всички възрасти.