Любов според зодиака
Независимо от това, че всеки има свой слънчев знак (зодията), без значение дали сме се родили под знака на Козирог, Овен или всяка друга, за нашите симпатии и предпочитания към другия пол отговаря, не съответната зодия, а разположението на планетата Венера.

Въведете вашите данни и определете къде се намира планетата Венера във вашия хороскоп.

   {jumi[planet/hsc-venus/index.php]}

 

Венера в Овен
Девизът на тази Венера е „Дойдох, видях, победих”. При хората с такова положение на планетата любовта възниква буквално от пръв поглед. Но проблемът в случая е само един – както бързо идва любовта, толко бързо може и да се изпари. Влюбения човек е в състояние да се справи с всички препятствия: нито мнението на околните, нито каквито и да е обстоятелства са пречка да постигне целите си. Тази Венера ако обича, обича за цял живот, но ако чувствата липсват изхода е ясен – ще остане само приятния спомен от бурното море на любовта.
Венера в Телец
Най-вероятно вие няма да разберете, че този човек е влюбен във вас. Той дълго ще ви съзерцава с нежен поглед, докато разгадае вкусовете и предпочитанията ви. И все пак накрая, ако той реши, че вие сте неговата любов, ще ви плени с нежни и трогателни чувства, И най-главното – тези чувства са постоянни и нестихващи през времето. Венера в Телец не се свърза с обичайния кратък флирт и ще се отвори дълбока рана, ако чувствата са безответни. Сексуалната удовлетвореност е от съществена значимост за благоприятното развитие на връзката.
Венера в Близнаци
Човек с такова положение на Венера е изследовател в любовта. Най-вероятно от най-крехката любовна възраст се е запознал със всички издания на „Кама Сутра” и дори е успял да приложи някой трикове на практика. Такъв човек ще ви обърне внимание, само ако можете да му предложите нещо ново и непознато. Ще ви бъде приятно заедно. Но в чувствата липсва дълбочина. Такъв човек ще бъде трудно да задържите за дълго – Венера в Близнаци e постоянно в търсене на нови емоции. В ранна възраст е много непостоянен, а по късно се нуждае от дълбока интелектуална връзка с партньора.
Венера в Рак
Нежна и чувствителна, Венера в Рак в отчаяно се нуждае от любов и разбиране.
Такъв човек се отдава на фантазиите, идеализира връзката и партньора дори и ако нещата не са съвсем идеални. Това е така, защото тази Венера се страхува да не бъде отхвърлена любовта й, така тя бяга от действителността в капаните на фантазията. Затова ако чувствата са взаимни, по предан партньор няма да намерите. Тази Венера се отдава напълно за любимите си хора и винаги можете да разчитате на нея. Дори и най-малката грубост, проява на небрежност ще го хвърлят в истински шок и нервен срив. При Венера в Рак е нужна голяма всеотдайност в любовта, но наградата си заслужава.
Венера в Лъв
Благородство, откритост и щедрост – това са основните особености в любовта при човек с Венера в Лъв. Ако такъв партньор ви обича, бъдете уверени, че ще получите насреща само добро. Но да обича успешно Венера в Лъв, може само човек, притежаващ високи морални ценности, честност, достойнство, стилен външен вид. Не може да се опише презрението на Венера в Лъв, което ще се породи, ако в партньора се прояви дори и в най-малката степен на користност и повърхностност. Компромиси в любовта са немислими.
Венера в Дева
От самото начало сте подложен на подробен анализ от партньора с Венера в Дева за съответствие с идеалите ви. Ако те са на ниво следващото ниво е да спечелите доверието му – една нелека задача, така че не очаквайте веднага да се хвърли в обятията ви. Дълго трябва да убеждавате Венера в Дева, че няма да нараните чувствата му. Тези хора, като че ли имат страх от любовта и нейните проявления. Трудно биха се жертвали за вас безкористно. Но ако се преодолеят тези вътрешни бариери Венера в Дева са способни на чудеса в името на любовта, те са любезни, коректни и абсолютно очарователни.
Венера във Везни
Ако човек с Венера във Везни ви обича, то той ще положи всички усилия да съхрани хармонията в тази връзка. Недоразуменията и кавгите ще бъдат кратки, а чувствата силни и открити. Тези хора се придържат към общоприетите социални норми – държат на сватбата и всички други традиции. Правят всичко възможно да не наранят чувствата ви. Ще търсят компромиси, ще се стараят да ви разбират. Най-лошото са скандалите. Да се загуби доверието и любовта на човек с Венера във Везни е много лесно – не го притискайте постоянно до стената с въпроси за изясняване на чувствата.
Венера в Скорпион
Не се тревожете, ако партньора с Венера в Скорпион започне да споделя с вас най-съкровените си тайни за предишните си връзки с пълни подробности. Венера в Скорпион постоянно се бори за своята любов – да я намират, губят и отново да я намират. Своите чувства най-често изразяват чрез секса, който може да бъде необичайно страстен и пълен с изненади. Готов е на всичко за вас, така все едно спасява себе си от трудните ситуации.
Венера в Стрелец
Вие ще почувствате неговата любов, по радостта която блика от него, когато сте заедно. Ще бъдете заливани от позитивна енергия и чувства, а всички проблеми няма да съществуват, когато е до вас. Такъв човек не може да се преструва, ако има чувства към вас, значи те са истински. Във Венера в Стрелец е развито чувството за чест и достойнство и са малкото хора, от които ще получите преям отговор на всеки въпрос. Не обичат дълго да ухажват – ако обекта на желанието им не отговаря на емоциите му, претръпва и се утешава с търсенето на нова любов.
Венера в Козирог
Това са доста сериозни и хладни хора. Съсредоточени върху кариерата и социалното си положение, въпросите на любовта оставят на заден план. В любовта са много задълбочени хора. Да спечелите неговата любов и привързаност е много труднодостижима цел – може с месеци да стоите до него и пак да не откриете пътя към сърцето му. И на обратно – привързаността му е дълбока и продължителна изразяваща се в това че с години може да търси ключа към сърцето на любимия си човек.
Венера във Водолей
Ако човек с Венера във Водолей прекарва дълго време заедно с вас в разговори по професионални или други теми, то точно това е любовта. Любовта тук е равносилно на приятелство. За тези хора са несвойствени бурните страсти, чувствата са основани на интелектуална и душевна привързаност. В него липсва ревност и ако вие проявявате такава само ще го отчуждите. Неговите оригинални вкусове и пристрастия му печелят много приятели и познати, но тук вашата ревност е излишна – няма да ви замени за никой друг в целия свят.
Венера в Риби
Човек с Венера в Риби буквално ще се пристрасти към вас и вашия душевен свят – ще ви уважава и боготвори, ще ви дава само най-доброто от себе си, ще ви посвещава стихове… Ако търсите любов – това е човекът, съвършения кандидат и партньор, ще ви залива с чувства. Венера в Риби ще ви дава безкористно своята любов и внимание. Но не го мамете, не злоупотребявайте с чувствата му, ще го нараните за цял живот.