Мъжете от кои зодии да избягваме
   Овен
   Той е природно бедствие
   Не можете истински да избегнете Овена, защото той е като природно бедствие – връхлита ви, когато пожелае.

   След себе си оставя руини, пилешки кокалчета и ридаещи изоставени девици. Принципно Овните не остават незадомени, но повечето астролози тайно се чудят как е възможно това с техния… хм, упорит характер. Едно от най-лошите неща, освен че са използвачи и интересчии, е, че мъжете Овни съзряват доста бавно. На някои дори не им стига биологичното време и така си и издъхват на 70-80-годишна възраст – без да са станали зрели и отговорни хора.
   Телец
   За него сте скъпоценна… вещ
   В него дремят жизнени сили и способности, с които би могъл да преобърне света, ако поиска. За късмет Телецът се грижи тези сили никога да не бъдат събудени. За него няма по-тежко нещо от съдбата на човек, който става сутрин в 7,30, ходи цяла седмица на работа, а в събота и неделя трябва да помага в чистенето, пазаруването и разтребването. Как да не е намусен при тази зла участ? Като любовник Телецът е мил, внимателен и грижовен, тъй като по принцип много държи на вещите си. Ако „вещта“ прояви своеволие, тогава той се вбесява и става опасен.
   Близнаци
   Добре дошли в лунапарка!
   Връзката с такъв мъж е като ден, прекаран в увеселителен парк. Има всичко – и захарен памук, и влакче на ужасите, и неспирното дрънкане на хиляди усти. Всъщност устата е една и ако сте по-внимателни, ще установите, че целият този шум идва само от един-единствен Близнак. Той ще ви обича, ще ви разсмива, ще ви погажда номера – очаквайте дори да ви завърже връзките на обувките една за друга. Ще бъде вечно ваш, докато не му омръзнете. Представете си, че някой щрака с пръсти – щрак! Ето така Близнакът ще се отърве от вас.
   Рак
   Ще ви изкара всичко през носа
   Свестните мъже Раци се броят на пръстите на шесторъкия бог Шива. Дали този, в когото сте се вторачили, е сред тях? Дано, ама надали. Те са мрачни, злочести, агресивни, томителни и мнителни едновременно. Разбира се, могат да бъдат и много щедри. Но внимавайте! Ако мъжът Рак ви донесе подарък, със сигурност ще си платите за него – най-малкото ще го използва, за да ви натяква или за да ви изнудва. „Аз ти купих часовник, а ти сега не искаш…“ Откажете ли, или ако реши, че не го обичате достатъчно, става студен и отмъстителен.
   Лъв
   Изглежда идеален
   От мъка по вас той ще се самоубие… като скочи от първия етаж. Ще глътне цели 6 хапчета аспирин, но първо ще се увери че сте наблизо, за да го спасите. Преди да се стигне дотам, първо ще бъде идеалното гадже. Ще ви носи на ръце. Междувременно ще ви наплаши до смърт от бившите си, така че да е сигурен, че никога няма да се срещнете с тях и да разберете истината. А тя е, че мъжът Лъв е егоцентричен използвач и пинтия. И когато го осъзнаете и поискате да го напуснете, ще се сблъскате с театралната страна на вашия приятел – Лъва.
   Дева
   Счетоводител по душа
   Той е симпатичен, уравновесен и прям. В началото малките му мании ви очароват. („Колко симпатично – той си подрежда сидитата по каталог.“) Но не след дълго осъзнавате, че сте се обвързали със счетоводител по душа. За него най-добрият израз на разумно силната му любов към вас е да ви попълни данъчната декларация или да ви подреди по месеци бележките от тока. Ако не ви тревожи, че всичко трябва да е планирано, организирано, прошнуровано и прономеровано и ако не сте романтична душа тип Риба, значи той е точно за вас.