Коя зодия как ви забива нож в гърба
Коя зодия как ви забива нож в гърба

   ОВЕН
   Забива го и в гърдите
   Фин Овен – това е оксиморон, тоест противоречие само по себе си. Ако не им пречите – има шанс да си живеете спокойно покрай тях. Застанете ли им на пътя, ще бъдете прегазени. Овните са агресивни и са царе на тормоза. Обидите им са тънки – под формата на шеги и “добродушни” забележки, или откровено брутални. Понеже имат навика да поставят хората на пиедестал, това неизменно си има последици. Щом ви детронират, ще ви го върнат тъпкано за обожанието и сервилността, с която са ви обграждали.
   Овенът няма да се поколебае да ви забие нож нито в гърба, нито в гърдите.
   ТЕЛЕЦ
   Не дразнете рогатия
   Телците са тежка гемия. Трудно е да бъдат убедени в нещо или да ги задвижиш да свършат нещо. Упорити са като магарета. Иначе не са изконно зли. Ревниви и отмъстителни – да. Но не и лоши. Единственото, което искат от живота, е лукс, вкусна храна и никой да не ги закача. Стават опасни, когато са предизвикани, или ако е застрашено семейството им. Те са доста търпеливи, но в такъв момент изригват като вулкан и не могат по никакъв начин да бъдат успокоени, убедени или укротени.
   Изводът е: не ядосвайте Телеца, защото ще се нанижете на рогата му!
   БЛИЗНАЦИ
   Език мой, нож мой
   Бъбривите и чаровни Близнаци са ужасно нечувствителни към околните. “Емпатия” и “разбиране” са думи, които са изхвърлили от иначе богатия си речник. Затова недостатъците на хората безкрайно ги дразнят и не могат да се въздържат от груби забележки. Може да навредят дори на близък човек с приказките си. Ще го направят без злост или лоши намерения – просто от любов към хубавата клюка. Обикновено казваме, че Близнаците са любопитни, подвижни, адаптивни. Да, такива са, но защото им липсва задълбоченост и постоянство.
   Нож в гърба ли? Техният остър език е достатъчен.
   РАК
   Ще ви наръга и ще се смее
   Старите баби имат една поговорка: “На мъжа и червата да му се влачат, ще се смееш и ще казваш, че е поясът му.” Тази поговорка е била измислена преди много години от жена Рак. А дамите са къде по-благи от мъжете от тази зодия. Раците си имат тефтерче, в което поставят черни точки на близки и познати. Когато достигнете лимита на гафовете, вадят маркера и ви зачертават с две дебели черни черти от списъка на доверените лица – отведнъж и завинаги. След което от тях може да получите само ледено презрение. Пазете се! Ще ви забият нож в гърба и ще се смеят злорадо при това.
   ЛЪВ
   По-скоро шамар в лицето
   Лъвът реве гръмко, но рядко хапе. Когато са ядосани, настава ад. Тръшкат се, скачат, плачат, може дори да се самоубият малко – но само толкова, колкото да ви уплашат. Използват всички средства, за да ви накарат да се чувствате виновни. В тяхната душа се борят два демона. Единият е на Цар Лъв Великолепни – най-обожаваното същество в гората. Другият е на лъва от зоопарка – мърляв, нещастен и беззъб звяр, който знае, че и агне не може да разкъса, но се опитва да убеди света със свирепия си рев. Нито един от тях не е призракът на подмолен убиец. Може да очаквате по-скоро шамар в лицето, отколкото нож в гърба.
   ДЕВА
   Кръв? Не! Ще изцапа килима
   Изглеждат грижовни, внимателни, но всъщност дали им пука за вас? Едва ли. Зад всяко действие на Девата се крие някакъв умисъл. Дали ще е обикновена кръчмарска сметка от рода на “Сега аз на този ще му помогна, пък после той ще ми бъде задължен”, или ще е “Ало, обаждам се да питам как си, че нали беше малко болен преди два месеца. Между другото, можеш ли да дойдеш да ме вземеш с колата, че малко съм настинал.” Все пак Девите не са склонни към гневни изблици или престъпления, извършени от страст. Не може да очаквате да ви забият нож в гърба – нали кръвта ще оцапа килима?