Китайски хороскоп Змия
Китайски хороскоп - Змия В „Каталог на Централните планини“, книга Втора е записано: ,. Още триста ли на запад — и идва планината Свежест (Сиен). Там има много злато и нефрит, треви и дървета не растат . . .

Срещат се множество звучащи змии и на вид като змии, но с четири крила. Звукът им е като удар на камък о камък. В града, където се появят, ще има голяма суша.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Още триста ли на запад и стигаш планината Светла (Ян). Там има много камъни. Не растат нито треви, нито дървета . . . Има много змии хуа. Те са с човешки лица, с тела като на чакали, птичи крила, а се движат като змии. Издават звук, сякаш извикват ругатня. В оня град, където ги видят, ще има голямо наводнение.“
Християнската религия още от началото на своето съществуване е придавала извънредно негативна символика на змията — да си спомним притчата за Адам и Ева и змията изкусителка, докато в страните на Източна Азия тя е била почитана заради мъдростта, прозорливостта и волята, които притежава според техните вярвания.
Хората, родени в годината на Змията, се отличават с голяма дълбочина на ума, мъдрост и предпочитат да не говорят много. Те са извънредно емоционални натури, доверяват се повече на собствените си чувства, впечатления и симпатии, отколкото на чуждия опит, съждения, съвети или пък дори на очевидни факти. Те сякаш имат шесто чувство, което обаче не винаги им помага, тъй като често изпадат в крайности и илюзии, които противоречат на всякаква логика и не се покриват с действителността.
Змията почти винаги довежда започнатото дело докрай, стига да повярва в неговия смисъл. Тя може да изпълнява всяка работа, която не е свързана с някакъв риск, но пък изисква упоритост и постоянство. И в същото време Змията е ленива, обича повече да се наслаждава на удоволствията.
Змията почти винаги е осигурена финансово: към парите тя има някакво шесто чувство и не се безпокои за тях, защото знае, че когато й потрябват, винаги ще ги намери. В същото време Змията е егоист по отношение на парите, не обича да дава назаем, но и тук се проявяват странностите на нейната природа: от чувствителност, симпатия или състрадателност тя може да изпадне в крайна благодетелност, да се притече на помощ така, както малко знаци от зодиака могат да го направят . . . Змията обича да преувеличава ситуациите, в които е вложила повече емоции, което не е в неин интерес, защото често не дооценява реалността на момента.
И мъжът и жената Змия се отличават с красота, суетност, сантименталност, чувство за хумор. В любовта и на двата пола се слуша почти винаги така, че предимно ТЕ избират партньора си. Въпреки че Змията е спокойна натура, тя носи в себе си едно стаено напрежение, което често се предава на партньора и води до съвсем излишни недоразумения. От друга страна, Змията е ревнива и с чувство за собственост към партньора си, дори когато губи — тя просто се обвива около него и не го оставя дълго време след като отношенията им са прекъснати. Това се отнася повече за Змията-мъж.
Мъж или жена, Змията по някаква своя вътрешна интуиция се стреми към извънбрачни връзки, които само усложняват живота й. Ако тя успее да се пребори с тази своя слабост и посвети чувствата си на семейството, живот й ще бъде хармоничен и безметежен. По принцип съпружеските недоразумения на Змията идват отвън.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Първата фаза от живота на Змията е спокойна. Внимание към последната фаза! Именно в този момент нейният сантиментален и страстен характер, вкусът й към приключения могат да й окажат лоша услуга, когато тя трябва да живее в спокойна старост!
Змията е щастлива в съжителство с БИК, който охотно ще се остави да бъде завладян, при положение че все пак играе главната роля в семейството. Тя не трябва да допуска в живота си разрушителния ТИГЪР, а най-лоша е комбинацията със СВИНЯТА.
Европейските зодиакални характеристики на хората, родени в годината на Змията:
Козирог: Змия философ. Извънредно умна, но прекалено абстрактна.
Водолей: Скрита, тайнствена, еротична Змия.
Риби: Водна Змия. Отличава се с изключително хладнокръвие.
Овен: Змия питон. Пазете се от нейната прегръдка!
Телец: Змия изключение! Вярна, очарователна, неотразима.
Близнаци: Змия на квадрат! Хитростта и лицемерието й се умножават по мъдростта и интуицията.
Рак: Змия сомнамбул. Не вярва дори и на себе си.
Лъв: Змия очиларка. Обожава домашния уют и умира да живее в него.
Дева: Практична Змия. Винаги достига по най-краткия път до целта.
Везни: Твърде вежлива Змия, за да е честна истински. Пазете се от нейните уловки, може да хипнотизира!
Скорпион: Похотлива Змия. Винаги ще се опитва да застави партньора си да се измъчва от дълбока ревност.
Стрелец: Решителна Змия. Достига целта си, макар и не по най-привлекателния път.