Китайски хороскоп Куче
Китайски хороскоп Куче В „Каталог на западните планини“, книга първа е записано: „Още триста и петдесет ли на запад се намира планината на Небесния прародител (Тиенди) . На върха и растат много палми и махилус.

В подножието й има много житняк и миризлива трева. Въди се животно на вид като куче, нарича се сибиен. Който седи на кожата му. няма да го хваща змийска отрова.“
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Родените през тези години се отличават със силно изразеното чувство за справедливост, с изострените си сетива за дълг и преданост. Крайно почтени са във взаимоотношенията си е близки и далечни хора, като се ползват с абсолютното им доверие, защото личната им тайна споделена с този знак наистина остава в тайна.
Кучето рядко проявява своите чувства, егоцентрично е и може би затова не му се отдава да направи обществена кариера — винаги парадира със своята емоционална сдържаност, която не винаги го представя в добра светлина. Кучето е упорито до крайност и знае какво иска от живота. Най лошото му качество е, че притежава остър език, който понякога пуска в действие и тогава не са му чужди острите забележки по адрес на околните, които обаче то прави в тяхно присъствие.
Кучето особено активно и смело действува против несправедливостта и не се успокоява дотогава, докато не изведе своята кауза докрай. Макар да е скептик, у него има силно изявено чувство за хумор и усет за критичност, които го спасяват от дреболиите на житието. Между другото то не обича както да се изповядва, така и да слуша чужди изповеди. Отличава се и с голямата си скромност. С тези свои качества Кучето внушава доверие и прави всичко възможно за другите, като неговата преданост се простира почти до пьлно самоотричане.
Кучето е великодушно и безкористно. Независимо от това дали живее на улицата или в разкош, у него преобладава интелектуалното начало и то може да мине без материален комфорт. А дори и да се ползува от такъв комфорт, у него няма изявена предразположеност към лукса. Виж, по въпроса за парите. Кучето повече от всички други знаци може да се обезпечи с тях, като в същото време отново не им придава голямо значение.
Кучето може да бъде добър ръководител в промишлеността, активен обществен деятел, възпитател, свещеник. На всяко поприще то е безукорно честно. И всяко общество би било заинтересовано да издига такива хора не само заради тяхната работоспособност, но и заради високите морални качества, които притежават.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
В любовта Кучето също е честно и разумно, като през целия си живот ще има любовни затруднения, породени от вечното му безпокойство за правотата на другия.
Кучето може да бъде щастливо в брачния си живот с КОН, който му предоставя възможност да защитава велики дела за сметка на неговата независимост. С благодушния и безметежен ТИГЬР то може да си осигури сравнителен покой. ДРАКОНЬТ е твърде горд, за да приеме критическия и язвителен ум на Кучето. А що се отнася до КОЗАТА, Кучето в никакъв случай няма да издържи нейните капризи, като я намира користна и повърхностна.
Ето и европейските зодиакални характеристики на този знак:
Козирог: Предпазливо Куче, може да се разчита на него.
Водолей: Изтънчено Куче, интелектуален в своята среда.
Риби: Оригинално Куче. Има интерес да се впуска в плаване.
Овен: Куче – боец! Минава през всякакви препятствия.
Телец: Вярно Куче, но много по-цинично и прозорливо от другите.
Близнаци: Добър ум, но лошо сърце!
Рак: Чувствително Куче — прекалено уязвимо.
Лъв: Създава много шум и много лай, за да изпъкне пред останалите.
Дева:
Куче на детайлите — трудно се увлича. Везни: Мек, дипломатичен характер.
Скорпион: Непрекъснато разярено Куче. Да не му се оставя оръжие!
Стрелец: Енергично Куче, не се спира пред нищо!