Хороскоп според Плутон
   Плутон – планетата на ужаса, нейната власт и досега си остава почти необяснима,непосилна за разбиране.
   Плутон е открит наскоро – през 1930, и астролозите с интерес продължават изучаване на влиянието му. Знае се, че където и да се намира Плутон в даден хороскоп, то в тази област ще настъпят значителни промени.

    {jumi[ads/ads-468.php]}      
      Ако сте запомнили моментите, когато животът ви тръгва в съвършено друга посока, то вие сте усетили влиянието на Плутон. Тази планета осветява и най-потайните части на вашето подсъзнание, освобождава скритите сили и енергии.
   Плутон е получил името си в чест на древноримският бог на подземното царство. В началото е била регистрирана просто като планетата „Х“. Названието „Плутон“ е предложила момиче, чиито писмо е пристигнало първо в обсерваторията Лоуел.
   Това име се оказва сполучливо, тъй като Плутон в астрологията символизира смъртта и прераждането. Това е планетата на унищожението и трансформацията. Нейният девиз – ликвидация. Плутон премахва всичко предшестващо.
   Наблюдава се мощно влияние на Плутон върху промените в световната история. Въздейства на цели общества и могъщи организации.
   Сферата му на влияние – масовите комуникации. Плутон управлява и разрушителните стихии, като земетресенията и вулканите. Негативната сила пораждат масови вълнения, демонстрации, убийства, широко мащабни терористични действия.
   Енергията на Плутон се сравнява с енергията на атомните ядра. Едновременно носи разрушение, но и съзидание. Това са двете страни на Плутон. Като двете страни на една планета, напълно противоположни една на друга, но представляващи едно цяло.
   Плутон оказва влияние не само на отделни личности, но и на цели поколения. Тя е една от трите поколенчески планети.
   Ако във вашият живот е настъпил поврат, например, сте работили усилено, за да се постигне целта, която е изчезнала от вашия хоризонт, давайки път на една напълно нова перспектива – вероятно Плутон в хороскопа ви заема силна позиция.
   Хората напуснали домовете си и започнали едно ново начало също са под покровителството на Плутон.
   Дори и при съвременният човек влиянието на Плутон се проявява от скритите потоци буйна и неуправлявана енергия. Отрицателната страна се проявяват в жестокост и садизъм, склонност към предателство и престъпления. Властта на Плутон проличава, както в лидерите – идеалисти, така и в жестоките диктатори. 
   Плутон е свързан с екстремни прояви на личността, най-доброто и най-лошото от това, което човек е способен. Някои астролози смятат, че влиянието на Плутон е твърде загадъчно и недостъпно за точен анализ в момента, но  планетата ще продължи да управлява тайните импулси на душата, които ние все още не разбираме напълно.
   {jumi[planet/hsc-plt/index.php]}
   {jumi[ads/ads-468.php]}