Хороскоп по Меркурий
    Понякога се казва, че Меркурий помага да си преосмислим живота, защото това е планетата на интелекта.
   Нека разгледаме въпроса, как Меркурий влияя на нашата личност.
   Лесно ли започвате разговор с непознат или се отпускате само в компанията на приятели? На часа сте готови да си съберете багажа и да тръгнете нанякъде или предпочитате да прекарате повече време у дома слушайки музика или в компанията на интересна книга. Обичате да сте център на вниманието или предпочитате  да сте далеч от светлината на прожекторите? Предпочитате да се занимавате с една идея или да осъществявате няколко неща наведнъж?

{jumi[ads/ads-468.php]}
        Лесно може да отговорите на всички тези въпроси, като разберете къде във вашият хороскоп се намира планетата на ума – Меркурий.
   От дълбоки времена Меркурий е свързана с бързина и ловкост. В древната митология Меркурий се е смятал за посланика на боговете. Бил е млад и красив, бърз като вятъра, дори е изобразяван с криле. Свързван е с комуникацията и търговията – действия изискващи умения и способности. Притежавал е красноречие, изобретил музиката, математиката и астрономията. В древен Рим, Меркурий е покровител на крадците, благодарение на своята хитрост и склонност към шегите.
   В астрологията, планетата Меркурий отговаря за ума, комуникацията, интелектуалната енергия. Управлява съзнанието, възприятието и интелекта, паметта и красноречието. Отговаря за зрението, слуха, възприемането и усвояването на информация.
   Ежедневните пътувания, кратките пътешествия, превозните средства – всичко това е по закрилата на планета Меркурий. Той също така контролира функционирането на нервната система, ръцете, краката и пръстите на краката.
   Ако Меркурий заема силно място в един хороскоп, притежателят му ще бъде комуникативен, забавен разказвач, умен и хитър търговец. Ще притежава добра памет, склонност към дискусии с бързи и леко нервни движения.
   Също така Меркурий отговаря за гласа, затова хора със силно влияние ма Меркурий са добре поставени в обществото, с влечение към песни и танци. Защитава изследователите и пътешествениците.
   Отрицателното влияние на планетата Меркурий се проявява, като вечно критично настроение, склонност към сарказъм, дребнава хитрост и конфликтност. Лъжи, измама, фалшификации – все примери за отрицателното влияние на тази планета.
   Поради това, че планета Меркурий се намира близо до Слънцето, тя ще се намира в непосредствена близост до нашият слънчев знак – зодията.
     {jumi[ads/ads-468.php]}    
   {jumi[planet/hsc-merc/index.php]}
   {jumi[ads/ads-468.php]}