Китайски хороскоп Коза (Овца)
Китайски хороскоп - Коза (Овца)

Хората от този зодиакален знак са извънредно емоционални характери и създават впечатлението, че са родени под щастлива звезда, но в действителност са пасивни и неудовлетворени личности.

Макар да са дълбоко първични, те са свенливи и плахи, което им пречи да бъдат водачи или завоеватели в живота.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Козата е артистична, елегантна, влюбена в природата натура и тези черти са много добър положителен знак, ако на другия полюс не бяха такива качества като: песимизъм, колебливост, недосетливост и пр. Козата може да доведе до отчаяние околните със своите капризи или с вечното си недоволство, както и с пълното отсъствие на чувство на дисциплина. Въпреки това тя умее да се харесва, когато това е в неин интерес, и лесно се приспособява към всякакъв начин на живот, стига той да осигурява някакъв екзистенцминимум. Тя обича да бъде ръководена, съветвана, направлявана и с удоволствие се оставя да бъде водена от по-силните характери, като това не й създава никакви комплекси за малоценност, а дори я вдъхновява! Добре ще бъде, ако пътят, по който е направлявана Козата, води към изкуството.
Една китайска мъдрост казва: „Коза, която пасе на хубава поляна, ще бъде по-спокойна и по-послушна от коза, която пасе лоша трева, защото последната постоянно ще блее и ще се оплаква.“ И трябва да се подчертае, че в тази мъдрост има известна доза истина, защото пасивността на Козата е пословична и животът й сякаш не зависи от самата нея, а от другите, и най-вече — от съдбата. У нея няма никакво чувство за отговорност, никаква инициатива, никаква воля, което предопределя нейната второстепенна роля в живота, колкото и недостойно да звучи това. Въпреки тези негативни черти Козата е умна, притежава фантазия, вкус и талант, но тези качества трябва да бъдат подчинени на някаква твърда воля, за да постигне тя успех. Козата умее да печели пари и да натрупа материално богатство, когато е ръководена добре — в такива случаи тя е щедра и има вкус към благотворителността, като дори се стеснява, когато й благодарят.
В любовта Козата е изцяло подчинена на своя партньор и макар че има доста емоционални приключения, предпочита да живее в спокойно семейство, което обаче освен любов да й донесе и материална осигуреност.
Ако четящият тези редове има добре уреден дом сред природата, който е посещаван от хора на изкуството, той трябва да помни едно — да избягва да пуска Коза в този дом, а още по-малко да й позволява да се устрои там! После дълго време няма да може да се освободи от нея! Защо е тази предпазливост? Защото комфортът е необходим за равновесието на Козата, хората на изкуството — за духовния й разцвет, а природата — Козата просто обожава природата! Как да си отиде, след като всичките й удоволствия в живота са събрани накуп?!
А ко Козата свърже живота си с ГЛИГАН, ЗАЕК или КОН — тази комбинация ще бъде добра за всички, защото нейният уют ще бъде осигурен. Никой друг знак не може да издържи достатъчно дълго време Козата, особено ВОЛЬТ. Що се отнася до двойката Коза — КУЧЕ, то тя обречена на провал във всяко отношение — тези два песимистични характера цял живот ще бъдат незадоволени един от друг.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Европейските зодиакални характеристики на този знак:
Козирог: Философски настроена Коза. Може да върши всичко, без да губи фантазията си.
Водолей: Мистична Коза. Не се доверявайте на големия й ум, който служи повече на капризите й!
Риби: Вдъхновена Коза. Постига успехи в изкуството, но често е непоносима.
Овен: Коза борец! Успехът й е вързан на върха на рогата!
Телец: Очарователна Коза. Може да се погуби сама, ако не се погрижат другите за нея.
Близнаци: Находчива Коза. Прекалената й изобретателност може да я оплете окончателно и безвъзвратно.
Рак: Добродушна Коза. Волята е най-ценното й качество.
Лъв: Горда Коза. Трудно е да бъде разбрана, тъй като е много противоречива.
Дева: Прекалено акуратна Коза, която все пак може да направи някаква дребна услуга.
Везни: Внимание! Оглеждайте се по-често къде се намират „рогата“!
Скорпион: Страстна Коза. Способна и ужасно опасна. Стрелец: Решителна Коза. Има воля. от която всеки може да се възползва.