Китайски хороскоп Кон
Китайски хороскоп - Кон В „Каталог на Северните планини“, книга Първа е записано: „Още сто и седемдесет ли на север има планина на име Крайбрежна (Ди). Там има много коне, но с глави на петна. Наричат се яо.

Оттам започва река Крайбрежна (Ди), тече на изток и се влива в езерото Велико (Тай) … Хората на север от тези планини ядат всичко, без да мине през огън.“
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Хората от този знак имат гореща кръв, лесно губят контрол върху себе си и затова често унищожават с лека ръка граденото с дълги усилия. Този, който е бил свидетел на сцена, в която Конят е разгневен, трудно ще му се довери още веднъж, защото в този гняв се крие нещо необуздано и диво. За да преуспее в живота, Конят трябва да потисне тази своя изключително неприятна черта, която винаги ще бъде пречка за неговото бъдеще.
Конят е представителен, винаги е с добра работа и задоволително материално положение, умее да се носи е вкус. Обича местата, където има много хора — театри, концерти, състезания, събрания — въобще него го привлича тълпата, множеството. Умее да прави комплименти, симпатичен и разговорлив, а понякога дори и популярен.
Конят може да преуспее в политиката, което ще му донесе голямо удовлетворение. Той е блестящ в умението си да управлява и да ръководи — често схваща мислите на другите преди те да са успели да ги изкажат. Конят не по-малко е способен и на физическа работа, тъй като е много по-ловък, отколкото интелигентен. Той сам разбира това и често не му достига самочувствие, колкото и надменно да се държи, тъй като това просто е избиване на комплекс.
Конят е голям егоист. Той може да стъпче всеки, който се окаже на пътя му и прави това без ни най-малко угризение на съвестта, защото честолюбието му е прекалено силно. Той е изключителен егоцентрик и преди всичко се интересува от собствените си проблеми, дори ако му се наложи да се меси в чужди работи. Независим е по природа, не приема съвети и прави винаги това, което най напред му дойде в ума.
Когато Конят създава семейство, той винаги се стреми да бъде главната фигура в него, от което самочувствието му пораства. Всичко ще се върти около неговото положение, неговите проблеми и грижи, но това всъщност е един картонен дом на семейно благополучие, който много бързо ще рухне, акон еуспе еда балансира напрегнатото положение, което сам създава.
Макар Конят да е егоист и да работи преди всичко за себе си, от плодовете на неговия труд се ползуват и близките му. Той е инди¬видуалист, ловък е в правенето на пари и дори е добър финансист за своя необуздан характер. Въобще характерът създава най-много главоболия на Коня, защото в един миг на непостоянство той може да загуби постигнатото с много труд, но отново ще се залови за работа с предишното упорство и ще достигне успех . . .
В емоционалните си отношения към противоположния пол Конят показва голяма слабост — заради любовта може да зареже всичко! Страстта на влюбения Кон е толкова силна, че той остава безразличен към всичко около себе си. Затова често изпитва неудачи в живота въпреки изключителните си качества. Ако успее да потисне тази своя слабост, може би ще бъде щастлив и ще има успех в живота.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Една от най-добрите връзки за Коня е ОВЦАТА — нейния капризен и променлив характер ще надделее над егоизма му. Добър съюз може да създаде и с КУЧЕТО, което заслепено от решаването на великите проблеми на живота и грандиозните си перспективи, почти няма да придаде значение на непостоянния му характер. Добра е връзката с ТИГЬРА.
В никакъв случай Коня не трябва да свързва живота си с ПЛЪХ, особено ако е Огнен Кон (този знак се повтаря през 60 години: напр. 1906,1966,2 0 26 и пр.), защото връзката между тези два безумни характера може да доведе до страшна драма.
Ето и европейските зодиакални характеристики на този знак: Козирог: Изключително отговорен Кон. Ще има много проблеми.
Водолей: Повърхностен Кон. Мнителен. Следи дори себе си.
Риби: Замислен Кон. Почти винаги разсъждава какво би могъл да свърши.
Овен: Рязък, гневен, разгорещен Кон. Понякога е последователен в своите мисли.
Телец: Чаровен и малко егоистичен Кон. Обича да прави услуги.
Близнаци: Чистокръвен Кон. Никога не стои на едно място, но и никога не достига до края на това, което е започнел.
Рак: Манежен Кон. Много чувствителен, но винаги се върти в кръг .Не живее така, както иска.
Лъв: Кон-Кентавър! Способен на всичко, но мисли само за себе си!
Дева: Ефектен Кон, но непостоянен . . . Само практичността му може да го спаси.
Везни: Цирков Кон. Танцува както му свирят, но прави какво¬то си иска.
Скорпион: Див Кон. Страстен и увличащ след себе си … Но накъде?
Стрелец:
Кон —работяга! Върши всичко докрай!