Най-подходящата работа според зодията ви
Най-подходящата работа според зодията ви    Днес ще си поговорим за професиите на зодиите. За професиите според зодиакалния знак, разказва Милена Вълканова
   И веднага правя уговорката, че хората, разбира се, се раждат по време, когато Слънцето осветява един от дванайсетте знака на зодиака, но самите люде не са зодиакални знаци – те си личности, индивидуалности, многостранни, разнолики и уникални.
   Затова няма да описвам коя професия е точно най-подходяща за теб, защото това зависи от съдържанието на целия ти хороскоп, а не само от слънчевия ти знак – още повече, че индивидуалният хороскоп най-прецизно и колоритно ни дава информация за същностното съдържание на талантите и наклонностите, но конкретната форма, в която да ги канализира и вложи, в голяма степен индивидът трябва сам да открие по силата на зрелостта на своята душевна воля и осъзнатост.
{jumi[ads/ads-468.php]}
   Това, което мога да направя обаче, е да ви разкажа в контури в кои сфери на човешката професионална опитност енергията на дванайсетте зодии пребивава с най-голяма радост, с кои професии резонира най-хармонично.
   Въздушните знаци обожават интелектуалните предизвикателства.
   Те са генератори на идеи, комбинатори и творци на алгоритми. За тях е важно да има движение – физическо, ментално, духовно. Движението, общуването с другите и обменът на мисли, информация, емоции са жизнено важни. Затова въздушните знаци са привлечени от поприща като консултантски услуги, преподавателски и обучителни дейности, търговия.
   Везните са чудесни адвокати, медиатори и организатори на събития, Близнаците са търговци и маркетингови специалисти, а Водолеите са IT гении.
   Въздушната четвърт на зодиака обикновено избягва да си цапа ръцете и ще се изявява с удоволствие там, където има творчество, комуникация, технологии, хора.
   Огнената стихия има нужда да действа, да инициира, да се вихри и да ръководи.
   Нейните представители са вдъхновителите на зодиака и обикновено застават зад каузи, в които горят. Те са естествените лидери в нашето общество – и формални, и неформални.
   Овенът ще се насочи натам, където има възможност за конкуренция и преодоляване съпротивата на съперника. Той е спортист, воин, военен, полицай, огнеборец, хирург. Овенът има нужда от битки – някои малки и лични, други – обществено значими. Той е мениджър и водач в областта си.
   Лъвът обича да се изявява на сцена, затова той е актьор, телевизионен водещ, артист, мотивационен лектор, бижутер, кардиолог.
   Стрелецът търси широки пространства – и физически, и духовни. Намира ги в професии като издателска дейност, международни отношения, академичен преподавател, международна журналистика, преводач, духовник.