Месечен хороскоп за юни, за зодия Скорпион
Изненади, най-вече с приятен характер, могат да очакват Скорпионите в работата си. Не са изключени неочаквани промени в отговорностите ви, щастливи предложения за нова и по-перспективна работа.

Сега можете с успех да смените работното си място, но тази стъпка трябва да бъде предварително подготвена и обмислена. В противен случай, решението може да бъде прибързано.
   През този месец ще се зародят у вас много нови планове и идеи, някои от които в момента може те да опитате да изпълните. Активността ви се увеличава и в сферата на отношенията с приятелите. Всяка колективна дейност като цяло, сега би било много енергична, въпреки че не винаги нещата ще вървят без спорове и конфликти.

   В първата декада на месеца ще останат трудностите в общуването. Сложни могат да бъдат отношенията с приятели и колеги, изпълнени с неразбиране и несъгласуваност. Трудно ще вървят преговорите, ще ви дразнят принудителните контакти, срещите с хора, с които не искате да общувате.
   Скорпионите, родени в края на зодиакалния знак, не е желателно да предприемат пътувания, на пътя може да се случат неприятни изненади. Няма да ви навреди и повишеното внимание при извършва не на физическа дейност, спорт, работа с машини и инструменти.
   През първата половина на юни ще намерите отдушник в личния си живот. Близките ви ще бъдат внимателни към вашите проблеми, ще ви помагат и подкрепят. Не пренебрегвайте личните срещи и раз влечения през втората половина на юни. По това време може да се появи емоционално напрежение и да ви бъде трудно да се поддържате отношенията, които предпочитате. Може да има­те недоразумения с жените колежки, приятели, роднини, а също и финансови затруднения. 
     През втората половина на месеца е по-добре да правите бизнес с мъже, тъй като жените могат да ви подведат.
   Независимо от известната напрегна тост в началото на месеца, постарай те се да съхраните оптимизма си и доброто настроение. Избягвайте рискови те предложения, даже ако те идват от приятели.
   Не преувеличавайте собствените си заслуги и значимост. Бъдете доволни и от тези възможности, които идват са ми. Не е желателно да започвате нови неща. Завършете старите. Събирайте сили и средства. Умението ви да прави те компромиси, ще ви позволи да преодолеете разногласията с околните. Не се опитвайте със сила да влияете на хода на събитията.