Китайски хороскоп Тигър
Китайски хороскоп - Тигър В древната китайска митология един от петте звездни дворци е бил свързан с Белия тигър Байху, който е бил символ на дълголетието.

Тигърът се е почитал не само като цар на зверовете, но и като страшилище на демоните и пазител на дома. Според китайските предания образът на тигър в дома може да избави стопаните от три нещастия: от крадци, хитреци и огън.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
   В „Каталога на великите западни пустини“ е записано: „На юг от Западно море, в края на движещите се пясъци, зад Червената река и пред Черната река се издига голяма планина на име Кунлун. Там има духове с тела на тигър, с шарки, с опашки . . .“
   Родените в годините на Тигъра са нетрадиционни личности, с избухлив характер, но в същото време са чувствителни и се отличават със задълбочена мисъл. Тигърът не винаги заслужава доверието, което му се оказва, макар да вдъхва респект и уважение от пръв поглед. Вкусът му към рискованите начинания е вроден у него почти до безразсъдство и често го води към неосъзнати действия само заради някаква идея „фикс“. Ето защо, когато един Тигър иска да ви води напред в каквото и да било действие — работа, любов, служба, дори на екскурзия — винаги помислете, преди да предприемете нещо, а най-добре през цялото време го дръжте под око . . .
   Трудно е на човек да се съпротивлява против магнетичния характер на Тигъра, защото естествеността, с която той упражнява властта си над другите, му придава необикновен престиж. Той не обича да се пречупва и винаги заставя околните да го слушат и уважават. И дори когато някой се опитва да го унищожи, прави това с респект и уважение. Рядко са хората, които са готови да кажат на един Тигър някоя неприятна истина право в очите.
   Ако на Тигъра му бъде внушено да мисли повече, преди да действува, той може да постигне големи успехи. Борец по натура, рязък и избухлив, той е способен да се жертвува докрай за някаква идея. Упорит и прям, ловък и хитър, той почти винаги се намира в конфликт с окръжаващите го. Егоист е в дреболиите, но безкористен в сериозните неща. Той е мнителен и трудно се доверява някому.
   Тигaрът винаги върви напред, презирайки установената власт, йерархията и консерватизма. За него е много трудно да изкаже решението си бързо, а когато решението е вече взето, то не води до положителен резултат. Тигърът обича всички дейности, свързани с риска. Същото се отнася и за жената-Тигър, която първа обявява война на традиционализма в името на завоюването на някакви права.
   Тигърът е роден под знака на изключителната съдба — той е боец за живота, чувствителен, емоционален, способен на силна любов. Макар и много страстен, той рядко е щастлив в любовта.     Жената -Тигър обикновено изживява много приключения, които често свършват зле за нея.
Първата фаза от живота на Тигъра е спокойна. Втората — буйна и страстна: налага му се да решава всякакви проблеми — финансови, семейни, лични емоционални . . . въобще не му е скучно през този период. За третата фаза от живота е много важно да се знае кога е роден един Тигър през деня или през нощта. Тигър, който е роден през нощта, е предпазен от съдбата и животът му ще бъде по-малко бурен от родения през деня, за когото се очертава неспокоен, подложен на всякакви опасности живот.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
   Тигърът може да свърже успешен брачен съюз с честния КОН, със силния и внимателен ДРАКОН, или с КУЧЕТО, което ще го предпазва от дребните неща в живота и ще го устремява към важни и съществени дела. Тигърът трябва да избягва изключително умната ЗМИЯ, която никога няма да го разбере, както и извънредно хитрата МАЙМУНА. Не се препоръчва да предприема съвместни стъпки в живота си с ВОЛ, защото последният е много по-силен от него и винаги напада без предупреждение.
Европейските зодиакални характеристики за този знак са:

Козирог — Разсъдлив Тигър – Великолепно избягва неприятностите.
Водолей — Умен Тигър. Намира равновесие между размишлението и действието.
Риби — Забавен, но опасен Тигър . . . особено за себе си.
Овен — Пазете се! Тигър с изострени реакции.
Телец — Уравновесен Тигър. Прекалено възприемчив, почти добродушен.
Близнаци — Тигър за безумни начинания. Винаги постига успех.
Рак
— Тигър, наслаждаващ се на домашния огън. „Седящ“ образ на живота.
Лъв — Практичен Тигър. Успехът му е прикачен за опашката.
Дева: Мъдър Тигър, но ще вади кестените от огъня.
Везни — Гальовен и мъркащ Тигър. Приятен компаньон в търговията.
Скорпион — Сложен Тигър. Може да се очаква всичко от него.
Стрелец
— Истински Тигър. Цели се винаги в най-далечната цел.