Китайски хороскоп Мишка (Плъх)
Китайски хороскоп - Мишка (Плъх) В един от най-старите китайски митологични паметници „Каталог на планините и моретата“ (Шанхайдзин) намираме многобройни податки за най-различни животински видове, обитавали тези древни земи. В първия свитък на гази книга — „Каталог на централните планини“, книга първа, е записано:
„Първи в ,,Каталога на Централните планини“ са планините Бо. . . Там се въди животно на вид като мишка фу, но на ивици. Който яде от него, ще излекува гуша.“
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Според древните източни гадатели Плъха (в женски вариант Мишката) е роден под знаците на чара и агресивността. На пръв поглед той изглежда спокоен, уравновесен и весел. Но това е само на пръв поглед! Зад тези качества се крият една постоянна възбуда и агресивност. Достатъчно е да се общува малко повече с човек от този знак, за да се открият неговите нервност, неспокойствие и темпераментна холерик.
Плъха постоянно създава неразбории и е голям интригант. Той не се притеснява от злословията по чужд адрес и затова има повече познати, отколкото приятели. Обича сплетните и затова никога на никого не се доверява. Стреми се да извлече от всичко лична полза и изгода за себе си: от приятели и познати, от своите пари, от парите на приятелите си, от собственото си очарование . . . Плъха пуска в ход своето опасно очарование, когато търси някаква изгода и злоупотребява без задръжки с него.
Плъха изгражда за себе си една външна характеристика на самоконтрол и студенина, но той е много раздразнителен и чувствителен. Той удивително добре може да прикрива недоволството и гнева си, но до един момент, когато губи самоконтрол — това е истинското му лице. Той притежава рядкото качество да довежда всичко до успешен край. като за това не подбира средствата и методите.
Играч в живота, гастроном, Плъха в нищо не се ограничава и в същото време постоянно се тревожи за своето бъдеще, като винаги прави сметки за икономии, за да бъде обезпечен на старини.
Плъха е надарен с развито въображение, което понякога може да бъде и съзидателно, но това качество може да се изроди, като го тласне по пътя на опасни разрушения само заради собственото си удоволствие. Плъха върви докрай в делата, които е започнал или предприел, даже ако те са обречени на провал! На Плъха ще му се отдаде възможност да устрои своя живот и да преуспее в него само ако съумее да сподави своето вечно недоволство и да укроти хъса си към „миговете на живота“.
Плъха може да преуспее в търговията, политиката, изкуството,като предпочита повече умствената, отколкото физическата работа.
Колкото и странно да е, Плъха е сантиментален! Той е способен на великодушие към този, когото обича, дори другият да не споделя любовта му. На житейския му път винаги стои някаква фатална любов, в която той ще загуби всичко, което има. Втората част от живота му е изключително бурна, като той може да загуби цялото си състояние в неудачни сделки или заради сантименталност. Третата част от живота му ще бъде уредена и спокойна дотолкова, доколкото това може да се пожелае на един Плъх.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
Плъха ще направи удачен избор, ако свърже съдбата си с Дракон, който ще помогне с волята си в тази връзка. Вола успокоява взаимоотношенията им, като гарантира безопасност.
Плъха трябва да избягва на всяка цена Коня в своя житейски път! Независим и себелюбив, Коня не може да понася собственическия характер на Плъха. Истинска катастрофа е, когато мъж Плъх се жени за Огнен Кон (1906, 1966) и може би само разликата от 60 години спомага тази фатална връзка да не се случва толкова често . , .

И накрая — да видим европейските зодиакални характеристики на хората, родени в годината на Плъха:
Козирог:
Трудно уловим, трудноразбираем, строг Плъх.
Водолей: Интелектуален Плъх. Има ярък талант в изкуството.
Риби: Плъх с въображение. Може да прави всичко, но най често — глупости!
Овен: Стремителен, агресивен, борбен Плъх.
Телец: Очарователен Плъх! Успява да завърти работите така, че всички да работят за него.
Близнаци: Плъх на плъховете. Избягва всички капани, освен собствения!
Рак: Мечтателен Плъх. Развлеченията могат да му струват скъпо!
Лъв:
Внимание — странен Плъх! В постоянно противоречие сам със себе си!
Дева: Аналитичен Плъх. Намира изход от всякакъв лабиринт в живота!
Везни: Смирен Плъх — агресивността му е почти непозната.
Скорпион: Язвителен Плъх —разрушава всичко по пътя си!
Стрелец: Енергичен Плъх: — успява да направи дори спестявания!