Седмичен хороскоп за зодия Козирог
    Едва ли лесно бихте познали зодия Козирог сред една  общност.  Може да го оприличите с наглед по-слабият паяк, оплитащ пи-силни от него животни, или на охлюва от притчата, който изпреварил заека.

       {jumi[new_week/10.php]}
      Търсете го сред горните етажи на обществото, където са победителите. Дори и над Овен.
    Козирог се вписва толкова тънко и елегантно, че е трудно да се опише външният ми вид.  Може да бъде мускулест или набит, тромав или гъвкав. Но обикновено сред хората, управлявани от планетата Сатурн преобладават тези със смугла кожа на лицето, черни дълги коси, с упорити черни или кафяви очи. Козирог са сръчни и със спокоен глас, създаващ впечатление за безобидност. Но отвътре са твърди като желязо. Прекланя се пред традициите, силата и волята. Уважава силните, стигнали върха, към който се стреми и той.
    {jumi[ads/ads-468.php]} 
    Някой представители на тази зодия са донякъде романтици, но по правило са твърди рационалисти.      Уважават своите предци, въпреки всичките възможни трудности в живота живеят дълго и достигат дълбока старост, запазвайки младия си дух.  Като малки доста боледуват, но това отшумява с възрастта. Обичат Слънцето, но не се плашат от дъжда. Не трябва да изпадат в песимизъм, което би било пагубно за тях. Понякога срамежливи, но честолюбиви. На пръв поглед предпочитат самотата, но жадуват  за обожанието на околните.
   Мъжете Козирог търсят сериозна връзка още от млади, а жените едва когато са се реализирали.  Представителите на тази зодия(главно мъжете) ценят семейните ценности и остават да живеят с родителите си, дори когато имат свободно жилище. Затова всяка жена, решила да свърже съдбата си с Козирог, трябва да се харесат на неговите родители, особено на майката. Иначе нищо няма да се получи.  Необходимо е още от началото да сложите чертата на своята територия.
    {jumi[ads/ads-468.php]} 
    Козирог търсят жена, от която би станала добра майка притежаваща вкус и интелект. Те са верни съпрузи, проблеми във връзката би имало евентуално с напредването на възрастта.
    Мъжете Козирог не обичат, а и не могат да изразяват чувствата си. Смятат, че е достатъчно да го изрекат веднъж в живота. В известна степен това е поправимо.  Затова всяка благоразумна жена имаща такъв мъж трябва да цени неговата преданост и защита от трудностите на живота.