Седмичен хороскоп за зодия Лъв
    В животинският свят Лъв е царят на зверовете. Така и човекът роден под този зодиакален знак обича да властва. Затова и няма смисъл да спорите с него.

      {jumi[new_week/5.php]}  
    На външен вид зодия Лъв напомнят на своите събратя от дивия свят с гордата си осанка и масивната си коса. Стъпват леко, никога за никъде не бързат, с измамно мързелив поглед.  Тихи са като котки, но при нужда ще нападнат и забият нокти, ако има опасност за тях или техните близки. При повечето Лъвове очите им са небесно-сини, но и ма и такива с кафяви, изглеждат ласкави и спокойни, но в готовност да изпуснат пламък. Косата им е тъмно или тъмно-руса и рядко е вчесана, стърчаща във всички посоки.
    {jumi[ads/ads-468.php]} 
    Много представители на зодия Лъв са педагози, психотерапевти, политици. Добри организатори. Изразяват своето мнение открито. Каквото ви казват, това и мислят.  Въпреки всичко това не винаги успяват добре да организират своя живот. Оставяйки чувството на превъзходство, Лъв са особено раними и обидчиви, ако близките им не оценяват тяхната мъдрост и щедрост.  Този свиреп звяр се превръща от свирепо животно в тихо котенце чрез един прост метод – ласкателството. Това им действа като успокоително лекарство, това е и слабото  място на небалансирания им характер.
    Предвид тази емоционална неустойчивост, не трябва да ни учудва, че  в средите Лъв се срещат най-много необвързани. Но не прибързайте с изводите, навярно сега са се разделили или сега са се влюбили и страдат с разбито сърце. Характера му е причина за много раздели, но не може да стои дълго сам, бързо му минава. Част от живот му са, както честите раздели,  така и честите помирявания.
    Типичният Лъв никога не разчита на околните, разчита само на себе си. При парични затруднения избягват да бъдат в дълг и намират начин да излязат от положението. Душата им е широка и разточителна. Дори когато живеят в затруднено положение остават средства за нови покупки – ненужни,  но модерни.
    {jumi[ads/ads-468.php]} 
    Отличават се с добро здраве и силно сърце.
    За зодия Лъв няма средно положени, когато работят – работят, а като почиват – почиват. Или са ужасно немарливи или изключително чистоплътни. Или преизпълнени с енергия или дразнещо лениви.
    Връзката с Лъв изобщо не е от лесните. Няма да се усетите, как ще бъдете вкарани в златна клетка. Трябва да сте наясно и с тяхната ревност. Само поглед от приятел е достатъчен да бъде потрошен и вкаран в болница.
    Като родители са ненужно строги, което води до излишно обременяване психиката на децата.