Шефът в семейството, според зодията
 Ако някога сте се чудили защо с половинката си невинаги можете да стигнете до разбирателство по глобални и най-дребни проблеми, вината си е само ваша – не сте знаели под кой звезден знак е роден(а).
  Предоставяме ви възможност да поправите грешките които сте допуснали.

    ОВЕН – винаги първи!
  Роден е да бъде лидер. Не случайно това е първият знак за Зодиака. Един поглед към мъжа Овен е достатъчен да се разбере кой е главният в къщи. Естествено – той! И всички са длъжни да знаят това ида се съобразяват.
  С едно изключение – жената Овен. В стремежа си към лидерската позиция хич не отстъпва на мъжа. Силата и е в нейната сила. Тя за нищо на света няма да се съгласи да играе второстепенни роли. Нещо повече – ръководи, а понякога направо командва цялото домочадие, в т.ч. и съпруга. За нея не е проблем да управлява и направлява семейния живот: как да се харчат парите, къде да се отиде на почивка, какво да учат децата. Какво остава на “силната” и половинка? Само едно – да се възхищава от нея!
  ТЕЛЕЦ
– безметежно щастие.

  Като правило гледа на семейството традиционно Жената Телец добре осъзнава женската си същност. Тя не оспорва водещата роля на мъжа.  Харесва го силен, способен да поеме всички житейски несгоди на гърба си. И е готова винаги да му бъде опора, правейки го така, че при всякакви обстоятелства той да се чувства наистина глава на семейството. Мъжът Телец е стопанинът на дома. Той печели парите, знае цента им и умело управлява семейния бюджет. В най-важните дела има решаващата дума: при влагане на средства, покупка на скъпи вещи или имоти.  Телците често предпочитат жена им да не работи.     Уютен дом, вкусна храна, добре гледани и възпитавани деца – всичко това им е необходимо, за да си отдъхват пълноценно и с още по-голяма енергия да се захванат с професионалните си дела.
  БЛИЗНАЦИ – братство и равенство.
  Лидерството не ги блазни. Не се стремят да бъдат първи нито в семейството, нито в обществото. По-близък им е идеалът за братство и равенство. Но няма да позволят откровеното властване над тях, особено ако някой се опита да ограничава свободата им на общуване и придвижване.    Близнаците не признават “признати авторитети” и не понасят нравоучения. На подобни опити отвръщат с убийствена ирония и могат да направят смешен всекиго дори в собствените му очи. На Близнаците, независимо от пола, никога не им идва наум да вземат цялата власт в разпределянето на финансите или в кухнята. Така че мъжът или жената спокойно може да поеме ръководството в която и да било сфера, половинката му (и) няма дори да забележи това.
 РАК – живот зад “каменната стена”
  Жените от тази зодия се смятат за образец на женственост и истинския пазител на домашното огнище.
  За тях съпругът е глава на семейството и всячески се стараят да му осигурят уютен живот. Жената Рак разчита на мъжа да я защити от всички трудности и неприятности. Но това съвсем не означава, че е слаба – тя ненатрапчиво, почти незабележимо върти къщата и семейния живот като цяло. Мъжът Рак е доста противоречива натура. От една страна, търси силна жена, която да се грижи за него като майка за сина си. Но от друга – иска да бъде центърът, около който се върти целият семеен живот. Поради това често Раците без да демонстриратлидерски наклонности, не допускат да им налагат второстепенна роля.
  Това особено силно се проявява относно разпределянето на семейния бюджет и възпитанието на децата.
  ЛЪВ – царствен ореол.
  Жената Лъвица здраво държи в ръцете си семейната власт, в т.ч. и финансите.Съпругът и има само един изход – да я признае за царица. За мъжа Лъв въпросът – “Кой е главният в къщи?” въобще не стои на дневен ред. Отвсякъде е видно – той е властелинът и покровителят, обкръжен от боготворящото го домочадие.
  С представители на тази силна зодия всякаква борба, особено за власт, е абсолютно безсмислена.   Но умната жена бързо ще разбере, че това не е и нужно: нейният Лъв се задоволява само с факта на неоспоримото му могъщество. Той не обича да се занимава с дребни битови проблеми. Дори е склонен да отстъпи разпределението на финансите на половинката си, въпреки, че осигуряването им и определянето на “генералната линия” за тяхното използване е негов дълг и право. Затова жените на Лъвовете, които не оспорват лидерството им и ги оставят да се наслаждават на царствения си ореол, на практика получават реална власт в семейството.
  ДЕВА – всяко нещо на мястото си
  Девата не се бори за водещата роля в къщи, но е строгият “контрольор”, който следи внимателно всички сфери на семейния живот. Представителите на тази зодия винаги са готови сами да участват в решаването на домашните проблеми – от помиряването след караница до извършването на основен ремонт.
  Същото Девите искат и от своята половинка, тъй като в техните представи семейния живот е постоянен труд и никой няма право да мързелува. Жените Деви са по-оправни и по-добре от мъжете се приспособяват към семейния живот. Те често помагат на съпрузите да напредват в кариерата, поемат изцяло домакинските и битови задължения. Девите са големи пестеливки, но същевременно се отличават и с практичност – стараят се да си осигуряват допълнителни приходи, дори ако съпругът им
печели достатъчно.