Как обичаме, според зодията си?
   Любов е прекрасна дума, използвана често по всякакви поводи, но знаем колко много усилия ни струва да обичаме истински…

Понякога усещаме, че хората около нас не обичат толкова всеотдайно, колкото ние.
   Колко силно обича всеки зодиакален знак?
   Овен
   Представителите на този зодиакален знак винаги искат да бъдат номер едно, те са директни и упорити и могат да постигнат целите си, ако си наумят да спечелят някого, но след като завладеят избраника, по-голяма част от тях… се отегчават и се втурват да търсят друг! Затова за тези пионери в обществото, които си проправят път през всякакви трудности, основното в сферата на чувствата е да получават разнообразие, да бъдат стимулирани с нови и нови изживявания от своята половинка. Затова не си позволявайте да се отпуснете и да почивате на стари лаври! Непрестанно им признавайте, че те са номер едно във всичко. Ключът към тяхното сърце е да бъдете изобретателни и те ще ви се отблагодарят със страстни чувства, много вълнения и незабравими мигове.
   Телец
   Телците са очарователни, когато са заобиколени от хора и умеят да проведат приятелска беседа с всеки, независимо от социалния му статут, професия или интереси. Те предават спокойствие и сигурност на околните и винаги намират тема за разговор. Не обичат промените и преследват целите си, колкото и време да им отнеме. Затова, ако Телец се влюби във вас, а вие се колебаете дали го харесвате или не, то почти сигурно е, че той ще ви накара да се влюбите в него. Телецът умее да обгражда с внимание любимия човек, специалист е по романтични жестове и ще се бори за вас, докато ви спечели. И след това ще продължи да ви обича по същия начин. Той се ужасява от разделите. За него семейството е всичко. Отговорен и стабилен е. Като земен знак, той обръща голямо внимание на секса, като задължителен елемент от една пълноценна връзка.
   Близнаци
   Близнаците умеят да накарат останалите да повярват, че не се ангажират с чувства. За тях обменът на информация е от основно значение. Често ги обвиняваме, че са повърхностни, отчуждени и прекалено непостоянни. Но какво ли всъщност чувстват като постоянно променят гледната си точка, разглеждат всеки въпрос от различни страни, търсят още и още, нови и различни познати. Те обожават да разговарят, да влизат в различни роли, да се шегуват, и в тази непрестанна комуникация, не показват чувствата си, защото смятат, че това… не е необходимо. Затова ако си влюбен в Близнаци, трябва да намериш начин да го накараш да изрази чувствата си, трябва да му заявиш ясно, че за теб е важно да знаеш какво усеща. А иначе, за да е успешна една любовна връзка с Близнаци, основното е да имате общи теми за разговор и на партньора Близнак да му е интересно да разговаря с вас. И се надявайте да не открие някой друг, с когото да му е по-интересно!
   Рак
   Съжителството с един Рак е едновременно „прекрасно и изтощително“, защото той често сменя настроенията си и умее да накарат партньора си в един миг да го обожава, а в следващия да е изтощен до смърт от неговите капризи и изисквания. Подвластни на лунната енергия, Раците разбират най-пълно смисъла на думите „майка“ и „семейство“. За тях корените, произхода, родното място са от изключително значение. Те жадуват да се чувстват сигурни и обичани. За тях основно в любовта е да бъдат едно цяло с любимия човек, дори и с цената на… пълното обсебване. Затова ако имате до себе си партньор Рак, ще бъдете обградени с цялото необходимо внимание и ще се чувствате обичани и ценени. Но пожелаете ли малко свобода и независимост, очаквайте абсолютно неразбиране от половинката. Ще ви бъде изключително трудно да я убедите, че понякога трябва да сте разделени, пък било то и за час-два, за да отидете на бира с приятели или на женско парти.
   Лъв
  Лъвовете обичат да се чувстват само достатъчни, като едновременно с това са общителни, властни и емоционални, особено, когато считат, че е нужно да блеснат пред околните. А това се случва доста често. Тъй като животът не винаги им предлага този блясък и светлини на прожектори, за които мечтаят непрестанно, то Лъвовете си създават сами такава обстановка. При тях всичко винаги е грандиозно, неповторимо, изключително интересно. Затова, за да бъде успешна връзката Ви с Лъв, трябва да го карате да се чувства единствен, да му показвате, че оценявате всичко, което прави. Отдавайте му значимото внимание като за цар на животните и дори лекичко го ласкайте. Разбира се, умерено и с такт, Лъвът не е глупав. Ако той е коронованият владетел, а Вие, смирен и благодарен поданник, Лъвът ще бъде щедър и любвеобилен за много време напред.
   Дева
   На тези анализатори на Зодиака им костват неимоверни усилия да изразят своите чувства, защото логическото им мислене не позволява да се отдадат на романтика. Те сами се подлагат на автоцензура и спират всеки порив и изява на нежност. Тези личности, които са взискателни, практични и перфекционисти, са много твърди по природа и често не знаят как да ти кажат, че те обичат, било защото вече ти го показват (а думите не са така важни като действията), било защото… вече са ти го казали веднъж. И въпреки че, честно казано са сухари, те компенсират неромантичното си поведение с ежедневна загриженост за вас. Покажете им, все пак, че думите са изпълнени с енергия, че не са само конкретен символ на означавания обект, субект или абстрактно понятие, и че отвреме навреме любовта трябва да се заявява и да се търсят и преживяват нюансите в изреченото.