Чарът и красотата, според зодията
  На всеки зодиакален знак са присъщи не само определени черти на характера, но и елементи на красотата. Вижте за вашата зодия:

         Овен
        
Овенът е „детски“ знак, тъй като с него започва зодиакът. Това обаче в никакъв начин не означава, че на него му е присъщ инфантилен стил в облеклото и козметиката. Овенът е знак на огъня, той обединява любителките на приключения, уверените и мъжествени дами. На Овена е присъщ успехът. Под този знак се е родила звездата от „Сексът и градът“ – Сара Джесика Паркър.

   Знакът Овен се ръководи от ума, затова трябва да обърне внимание на прическата. Овни като Дженифър Гарнър и Рийз Уидърспуун прекрасно се справят с избора на прическа. Други, като Марая Кери и Фърги, постоянно експериментират. Отличителният цвят на Овена е червеният и не се стеснявайте да го употребяване. Помнете, че големите неща започват с малки.
    {jumi[ads/ads-468.php]}
      Телец
   Телците особено добре разбират прекрасното, тъй като у тях е вродено чувството за красота. Те са същински гурмани, а освен това ценят добрата музика и класиката във всичко. Това касае и красотата. Истинският Телец е момиче с високо чело, пълни устни, дълга шия и подчертани очи. Пример – Пенелопе Круз и Ума Търман.
   Изуммрудът е основният камък на Телеца. На него му отива зеленото. Ако моливът за очи може да съдържа този оттенък, то червилото трябва да бъде розово-лилаво. Парфюмът трябва да бъде качествен. Прическата – свободна. Гримът – наситен!
    Близнаци
   Те са известни със своите изключителни възможности да общуват и изискани маниери. Често са заобиколени от цяла група поклонници. От друга страна, представителките на тази зодия имат склонност да се хвърлят от една в друга крайност. Те демонстрират различните страни на своята личност. Класически пример за Близнаци е актрисата Анджелина Джоли.
   Избирайте оранжевите, жълтите и пурпурните цветове. Отнасяйте се подобаващо към ръцете си – купувайте скъпи кремове и не забравяйте маникюра. Близнаците са индивидуалисти. Потърсете своя стил, но не копирайте другите.
    Рак
   Раците са искрени и много чувствителни хора, които силно обичат и силно ненавиждат. На тях са им свойствени спадове в настроението. Раците са предани и много романтични натури. Те винаги са готови да помогнат.
   Универсалността е ключът към модния стил на Рака. Придържайте се към естествения грим, но вземете по някой ярък цвят в чантичката си за всеки случай. На Рака му отива металик, нали знакът ви се управлява от Луната. Използвайте невинната част от своята натура за преимущество, както прави например Линдзи Лоан. Тя може да се справи с всяка една ситуация – добре облечена с черен лак на ноктите, което подчертава силната й сексуалност. Не преигравайте с последното – така направи Памела Андерсън и днес славата й не е особено добра.
    Лъв
   Лъвът се оказва на седмото небе от щастие, когато се намира в центъра на вниманието. Представителките на този знак искат тяхната красота да бъде забелязана. Ако в грима показват умереност, то прическата им задържително е на високо ниво. И не е удивително! Спомнете си лъва и неговата грива. Сложно е да си представим Дженифър Лопес или Дебра Месинг без уникална прическа!
   Лъвовете са родени със смелост, която им позволява да не използват останалите. Например, Коко Шанел е пример за човек, който не се интересува от чуждото мнение, доколкото сама го формира. Веднъж появила се със скандално за другите облекло, следващия път – всички са облечени така. Може не всеки Лъв да стане основател на чак такава мода като Коко, но е напълно възможно да удиви околните с ярките оттенъци в косите и по ноктите си. Отличителен цвят на Лъва е златото. Пробвайте оттенъци на металика за сенки за очи и лак на ноктите. Неутралните цветове не са за Лъва.
   Дева
   Истинската Дева може да бъде разпозната по пленителната невинност. Тя има почти детско лице. Девите отделят голямо внимание на детайлите, което им е от полза, а понякога и във вреда. Перфекционизмът ги прави прекалено самокритични. Те се обиждат за дреболии, които друг не би забелязал дори.
   Девите са земен знак и на тях им подхождат неутрални тонове, които подчертават природната им красота. Ползвайте примера на Бионсе – красива прическа и неутрален грим.