Как да познаете зодията му?
 Някой някога познавал ли е вашия зодиакален знак? Това е доста интересна способност и изисква практика, но не е непостижимо.

   Не всички са съгласни, че това е възможно или пък че зодиакът има някакво реално значение. Но ето все пак съвети, за тези, които са склонни да повярват:
   Дали са със силни характери? Дали са уверени в действията си? Дали проявяват качества, които не са характерни за повечето хора? Познавате ли този човек добре?
   Ако е така, то той/ тя би бил идеален, за да започнете да упражнявате аналитичните си способности. Дали действа като всички останали? Срамежлив/а ли е? Потаен ли е?
   Вижте най-общите черти и характеристики на представителите на различните зодии:
    Овен
   Доста силен и конфликтен глас, атлетичен, импулсивен, безразсъден, властен, прекалено самоуверен, динамичен, шумен, враждебно настроен, темпераментен, егоистичен, предприемчив.
   Телец
   Ценител на хубавите неща, може даже да изглежда леко материалистичен. Наслаждава се на по-добрата страна на живота. Понякога действа прекалено мудно, но пък е чудесен в управлението на пари. Много практичен и здраво стъпил на земята. Обича да си похапва.
   Близнаци
   Много добър в споровете! Остроумен, обича флиртовете, закачлив, но понякога може да прекали и да стане доста нападателен. Непоследователен, но пък много лесно може да му угодите. Интелектуалец, перфекционист и с доста често променливи настроения.
   Рак
   Много чувствителен, романтичен, мил. Обича домашните ястия и да прекарва много време със семейството си. Затова е и социално-консервативен, отдръпва се от полезрението, когато е обиден или наранен.
   Лъв
   Любящ, чувствителен, обича децата. Обаче е голяма драма, много е взискателен и иска да бъде център на вниманието. Умен, арогантен, самокритичен, интелигентен, шумен, лоялен и изключително привлекателен.
   Дева
   Изпълнява всички задачи с типичния си перфекционизъм. Критичен, интелигентен, доста остроумен, упорит, природно срамежлив, организиран. Опитва се да живее здравословно, обича чистотата и семплото декориране на интериора. Определено знае как да спечели в спор.