Месечен хороскоп за август 2017 г, за зодия Козирог
  За разлика от Стрелците и повечето от останалите зодиакални знаци, Козирозите ги очаква доста интересен отрязък от живота.

Независимо от известен спад на тяхната виталност в началото на месеца, средата на август ще поглези новогодишния знак с изобилие от различни възможности. Вие ще можете за кратко време да установите контакти с приятни хора, да укрепите позициите си в обществото, получавайки при това творческо удовлетворение и нелоши хонорари. Всичко ще се получи, разбира се не от само себе си, но именно от това се нуждаят Козирозите.
   След 9-ти при мнозина от тях изведнъж ще се събуди страстта към пътешествията и изучаването на нови области на живота. Само че не си струва да се планират нови дейности, а всякакви интелектуални занятия ще бъдат много навременни.
   През периода 16-23 август могат да се появат някакви здравословни проблеми или усложнения поради скрити проблеми. А важните решения в кариерата е по-добре да оставите за началото на септември.
   През този месец вероятността да бъдете въвлечени в някаква солидна финансова авантюра е много голяма. Ще бъде добре, ако сте в състояние да върнете старите си дългове или да направите солидни инвестиции в нов бизнес.
   Август  ще ви предложи решително да обновите сферата на вашите финансови интереси и начина, по който печелите парите си. Ще бъде необходимо вие самите да рискувате повече и едновременно с това да разчитате на приятели и екип. През този месец няма място за индивидуален успех, всичко ще бъде доста силно взаимосвързано.
   Август ще изисква от вас голяма концентрация на вниманието, именно това обаче ще ви е трудно да правите. На работното ви място върху вас може да легне нова отговорност, но причини от личен характер или заболяване могат да усложнят живота ви. Възможно е да се наложи просто да преодолеете своя страх и неувереност пред големите задачи, с които без съмнение сте в състояние да се справите.
   През втората и третата десетдневка ще се разбирате доста добре с ръководството, но през първата ще се наложи да разчитате само на себе си. За да се засилят благоприятните влияния, е подходящо да се отнесете с внимание към своята външност, да се консултирате с фризьори, стилисти и други специалисти по всички въпроси, свързани с подобряване на собствения ви имидж. За да имате успех в работата няма да са излишни и допълнителни консултации с юристи и психолози.