Месечен хороскоп за август 2017 г, за зодия Скорпион
Август и първата половина на септември със сигурност ще се запомнят от повечето Скорпиони като достатъчно ярък период, когато те ще имат възможност да постигнат много, при това със своите собствени усилия.  

   Средата на месеца обаче видимо ще забави ритъма на живота ви, а поредица от външни събития ще отстъпи място за съзряване на нови идеи в невидим, вътрешен план. 
   Втората и третата десетдневка на месеца отново ще повдигнат някаква важна тема от тази година. Може да се случи някакво приключващо събитие от областта на семейния и личен живот. И след него вие ще се усещате друг човек, а заедно с това ще можете да се зарадвате, че сте се решили на сериозни промени.  
   Всякакви увлечения около 8-13 август ще ви донесат много емоции и ще могат да ви разкрият цели нови светове, но непрактичност ще ви тласне към излишно големи разходи. 
   Август ще ви донесе много шансове и в професионален план, и в любовта, и за добра почивка. Известни загуби могат да се редуват с нови възможности. Околните ще ви правят много интересни предложения. Не бързайте да ги отхвърляте в стремежа си към независимост, тъй като подобни шансове могат да не се повторят. Назряващите нови отношения ще изискват ограничения на личната свобода и изобщо повишена отговорност. Това може да бъде начало на нов бизнес с подходящи партньори или просто възможност да стабилизирате своите позиции в обществото.
   Този месец ви призовава да забравите за личните си интереси и тези на своите партньори и за известно време да се съсредоточите само върху въпроси, свързани с кариерата ви. 
   Благодарение помощта на влиятелни лица е възможно бурно професионално издигане, макар че за много Скорпиони добрите житейски шансове ще дойдат сами. 
   В този доста успешен момент може да забравите за всички ограничения и да помолите златната рибка за подаръците, за които дори не сте посмяли да си мечтаете. Някои пожелания от вашия щедър списък са напълно осъществими, но по-добре е да не отлагате заявката на желанията си, а да направите това още през първите дни на месеца – 5-7 август.  
   В личен план месецът няма да е много активен. Във всеки случай, при общуването с приятели и колеги ще получите по-голямо удоволствие, отколкото с близките си.