Тринадесетата зодия – Паяк
Тринадесетата зодия - Паяк     Родените между 16 май и 12 юли са подвластни на Паяка.
    Още в древността астролозите са смятали, че зодиите са 13. Те нарекли 13-а зодия Паяк, чийто символ бил Келтският кръст – символ на Земята. Древните астролози разделяли зодиака на 13 елемента, като считали, че родените в периода от 16 май до 12 юли са зодия Паяк. Планетата на тази зодия била Луната, а самите хора се характеризирали като непостоянни, себични и променливи.
{jumi[ads/ads-468.php]}
    Малкото запазени документи показват, че в древна Гърция също е била популярна тази “забранена” днес зодия. Жреците на друидите признавали нейното съществуване и дори я издигали в култ. Следите на 13-та зодия, наречена Паяк, се губят някъде през годините, като се счита, че тя е била забранена в Римската империя.
    Възприеман като зловещ и носещ нещастия знак, Паякът е отречен и “заровен” в миналото. Хората, родени под този знак, били известни с непредвидимите си постъпки, подмолни дела и непредсказуем характер. Още оттогава се счита, че родените между 16 май и 12 юли са мистериозни и загадъчни същества, подвластни на Сатаната и лошите помисли. Сред тези хора не рядко се срещат хора с ясновидски способности, магове и екстрасенси, но също така и престъпници и убийци. Забраняването на тази зловеща зодия е направено с цел да се избавят хората от властта на лошия демон в тях. Днес сме много подозрително настроени към твърдения от този тип, а някои хора ги възприемат като пълна измислица и опит за всяване на психоза и паника.
{jumi[ads/ads-468.php]}
    Съвременните астролози боряват само с 12 зодии, а по-подробна информация за 13-ата зодия трудно може да бъде намерена. Каквато и да е истината за 13-ата зодия, старите хора вярват, че “щастливците”, родени в този “злокобен” интервал са специални, белязани от съдбата и нарочени за бляскаво бъдеще.