Месечен хороскоп за юли 2018 г, за зодия Скорпион
  През този месец за повечето Скорпиони ще е характерна склонността към знания.

Някои ще ги придобиват чрез собствен труд и опит, други може да се запишат в курсове, а трети – да тръгнат на пътешествие с цел разширяване на кръгозора.
  

Юли ще бъде подходящ и за различни изпити. Не по-малка активност ви очаква и в областта на взаимодействието с обществени организации. Можете да усетите подкрепа от тяхна страна или да вземете активно участие в дейността на едно такова обединение.

В отношенията си с приятели може да се появи състезателен дух, желание за съревнование, който обаче не бива да преминава в завист към онези ваши приятели, които имат по-големи успехи в дадения момент.
  

През юли Скорпионите ще дадат нова оценка на онова, което се случва в семейството им, в отношенията с близките. И ако по някакви причини нещо не ви устройва, доста вероятно е вие да не продължавате да търпите това повече, а да прекроите действителността според собственото си виждане.

Постарайте се обаче отначало да си изясните в какво е истинската причина на вашето недоволство. Може би работата не е в хората около вас, а във вас или във вашето настроение.

В началото на месеца не е подходящо да манипулирате хората, които са ви близки, стараейки се да предизвикате в тях съчувствие – могат да не ви повярват и ситуацията да се получи твърде конфликтна. По-добре помислете не за това какво могат да направят близките ви за вас, а за това какво можете вие да направите за тях.

В средата на юли в дома ви чрез измама може да се опита да проникне човек с лоши намерения. Бъдете внимателни, не пускайте на своя територия онези свои познати, които събуждат подозрение във вас. А непознатите хора не пускайте дори и на прага.

   В края на месеца може да развалите нечие настроение или живот със своята категоричност. Постарайте се да бъдете по-меки и по-лоялни.