Месечен хороскоп за юни 2016 г, за зодия Водолей
 Почти през целия месец юни ще се чувствате като на педали, изпадайки ту във възбудено и екзалтирано състояние, ту в спад и лека депресия.

Периодът никак не е лек за вас и заради постоянния нервен стрес са възможни сложни отношения на работното място и у дома.
   Но този период носи преди всичко освобождаване от старите условия на живот и възможност да намерите за себе си нови по-привлекателни и удовлетворяващи ви. Сега фактически вие трябва да приемете предизвикателството и отхвърляйки всичко второстепенно, да се решите на кардинални и смели стъпки.
   Не се страхувайте от възможните противоречия в отношенията, които могат да се проявят в средата на месеца. Ще ви се наложи по-често от обикновено да отстоявате своите права и по-добре е да не разчитате на някой друг, освен на себе си.
   Независимо от видимите трудности, месецът може да ви донесе много позитивност, например, успешни промени на работното място или солидни придобивки за дома ви. Но за да вкарате новия диван, трябва най-напред да изхвърлите стария!
   През юни Водолеите ще се наложи да преодоляват някакви ограничения. Не е изключено някой да се опита да ви постови в неизгодни условия или да „смотае“ ваша молба. Впрочем, вие ще се справите блестящо с тази ситуация, макар че ще изразходите за тази борба с препятствия достатъчно много време.
   Освен това, в дадения период ви очаква щастливо стечение на обстоятелствата, което по-скоро ще бъде свързано с вашата работа или кариера. Има вероятност редом до вас да се появи висш покровител, който ще се заеме с вашата съдба.
   В началото на месеца ви очаква някакво значимо събитие, свързано с ваши роднини. Много е вероятно след него вие повече да не е необходимо да отговаряте за някого от близките си. В средата на юни е възможно общуване с хора, имащи отношение към науката. В края на месеца ви очаква решение на въпроса, който отдавна „виси“ във въздуха. Някой все пак ще изпълни обещанието, дадено от вас преди няколко години.
   Първата половина на месеца ще ви позволи спокойно да реализирате собствените си планове, да се насладите на интересно общуване, пътувания, които ще разширят кръгозора ви, ще ви позволят да съчетаете приятното с полезното.
   До 10-ти Водолеите могат да прекарат времето си прекрасно, но вече в средата на месеца ще трябва да се отнесат по-внимателно към съществуващите проблеми в работата и семейството – с някои от тях ще се наложи да се заемете през следващия месец.
   След 16 юни е възможно неочаквано да се промени структурата на вашия работен колектив, не е изключен ремонт в офиса или у дома. В същото време рязко ще намалите контактите си, на мнозина Водолеи ще се наложи за известно време да отложат почивката и вечерните си развлечения, повече внимание ще поискат и децата.
   През последната седмица на юни може да се сблъскате с трудно решими проблеми в любовния и семеен живот. Здравословни проблеми или поредица от неприятности може да попречат на плановете ви. Възможно е да усетите спад в психическо отношение. През това време е нежелателно да планирате покупки, презентации, общуване с публика.
   Личните си проблеми ще можете да решите бързо още в началото на юли, а деловите въпроси ще се изяснят седмица по-късно.