Месечен хороскоп за юни 2016 г, за зодия Козирог
 Един от най-трудните месеци в годината за вас вече е отминал и сега можете да си позволите да се отпуснете малко.

Първите дни на юни могат да се получат прекалено хаотични и неорганизирани. Но после всичко ще се развива към по-добро, т.е. ще ви разберат, оценят, подкрепят и създадат всички условия за вашето развитие.
   Разбира се, няма да мине и без лъжица катран, вероятно около 15-20 юни ще възникнат известни затруднения. Тогава ще се наложи да действате под натиска на обстоятелствата, без да разполагате с достатъчно сили, средства и време.
   Това може да се окаже една проверка на вашата мъдрост и търпение. Наградата за тези качества ще дойде в края на месеца, когато ще имате стабилност във всичко, спокойствие в душата и сигурно материално положение.
   Козирозите през юни ще трябва да се откажат от нещо важно или приятно, с което са свикнали. Не е изключено да се хванете на бас и заради печалбата да оставите в миналото някаква своя привързаност.
   Освен това ви очакват многобройни делови преговори, насочени към сключване на сделка, която в перспектива може да ви донесе не само солиден доход, но и преминаване на абсолютно друго социално ниво. Намерете възможност да се възползвате от своите връзки или придобития по-рано опит.
   През месеца ви предстои и да получите разрешение, за което дълго време сте се борили.
В началото на месеца ще започнете да изисквате от близките си изпълнение на някакви задължения, при това най-вероятно, без да се вълнувате от личните им обстоятелства.
   В средата на юни може да имате тържествено мероприятие, на което ще се окажете в центъра на вниманието. А в края на месеца ще намерите начин да удовлетворите някакви свои потребности или да осъществите старо свое желание.
   Началото на лятото за вас не е твърде активен период, но той ви носи много нажни промени в отношенията със съпруг, делови партньори и външния свят като цяло. През юни може да назрее ситуация, която да се реши чрез важни решения през юли – вие ще променяте кръга от хора, с които общувате, ще осъществявате нови контакти с чужбина или други градове и региони.
   През първата половина на месеца не си струва да участвате в начинания, рисковани във финансово отношение. Желанието да демонстрирате успехите си или да си направите реклама, ще доведе до финансови разходи, но периодът е удачен за продължаване на собственото ви образование.
   Втората половина на месеца ще ви донесе голям застой в работата, но вие не трябва да се плашите, ще имате време да приключите неща, висящи отдавна, да възстановите стари контакти. Последната седмица на юни може да ви донесе доста стресове. Най-хубавият период за почивка и семейни дейности ще настъпи в началото на юли. Големи покупки, нова работа или подписване на важни договори е по-добре да бъдат отложени до средата на следващия месец.