Болести и зодии
Болести и зодии

   Овен – Много често представителите на тази зодия се оплакват от силно главоболие, мигрена, нарушения на съня, световъртеж и проблеми със зъбите. Обикновено, когато се разболее, Овен стиска до последно, което може да доведе до усложнения на една обикновена настинка например. За тях е препоръчително да наблегнат основно на профилактиката на заболяванията, като каляват организма си с тренировки и подходяща храна.
   Телец –  Телец са предразположени към УНГ инфекции и проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Основният им недостатък е, че рискуват прекалено много със самолечението и отиват на лекар само когато положението стане нетърпимо. Освен това психическите бариери на телците са слаби и при продължително психическо натоварване може да настъпи срив.
   Близнаци – Нервната и дихателната система са най-уязвимите места при Близнаци. Огромният им преразход на енергия създава стрес, който може да ги повали на легло. Белите им дробове също са много уязвими (може да се каже, че говорят прекалено много и затрудняват дейността им). Крайниците също страдат от енергичната природа на Близнака, който просто не може да стои на едно място.
   Рак – Стомахът и храносмилателната система са слабото място на Рак. Всички знаем за тяхната пословична чувствителност, затова съвсем не е странно, че когато се опитат да се преборят с чувствата си и настъпят вътрешни противоречия, започват да се оплакват от проблеми с храносмилането, подут стомах, гастрити, колити и дори язва. Друг фактор, който води до стомашните проблеми е, че раците трудно се разделят с хора, вещи и… храна.
   Лъв – Когато Лъвчетата си поставят цел, тя трябва да бъде постигната, без оглед на изразходваната енергия или вредите, нанесени на организма. Те са толкова целеустремени, че забравят да се хранят, да си почиват и дори да спят. Това води до проблеми с гръбначния стълб и сърдечносъдовата система. Освен това, много често Лъвовете прекъсват лечението си, просто защото „нямат време за губене“.
   Дева – Пословичната любов на Дева към реда ги кара да организират всяка секунда от времето си, но вътрешният им часовник понякога е на друго мнение и това може да бъде причина за проблеми с храносмилателната система. Представителите на тази зодия са най-застрашени от хипохондрия, защото самата мисъл, че нещо със здравето им не е наред, може да ги извади от релси.