Месечен хороскоп за май 2018 г, за зодия Рак
  Своите стремежи към усъвършенстване и подобряване на живота вие ще трябва да насочите не към парадната, а към най-делничната битова страна на живота. Не си струва да копирате някого в работата си, в почивката и във всички други пристрастия.

По-добре ще бъде за вас да избягвате показните придобивки, а във всички случаи, дори в деловите срещи и приеми да се придържате към известна неформалност.  

    Още началото на месеца ще ви донесе важни промени в духовния живот, благодарение на познанства или пътувания ще можете да разширите границите на вашия свят. През втората половина на месеца не се очакват важни събития, можете да се занимавате с второстепенни неща, да подготвите своите летни и есенни планове.
   През първите две седмици на май някои ваши планове е възможно да влязат в застой по обективни причини. Не си струва да се вълнувате прекалено много по този повод. Ако работата не върви, оставете я за втората половина на месеца.  
    Независимо от външните обстоятелства, през по-голямата част от месеца Раците ще се намират в прекрасно настроение, тъй като на гости им е дошла важна планета. Ще можете да се наслаждавате на хармонията в семейството, да направите добри придобивки за дома си, да поработите върху своя имидж.  
    Може да се активизират стари увлечения по музика, живопис, поезия, често ще откликвате на покани за гостуване. Някои Раци ще съумеят да решат проблемите в личния си живот, да си намерят нови приятели.