Косата според зодията
    Везни се славят като справедливи и състрадателни. Освен това са чаровни и определено външният вид за тях е от значение.
   Дамите се увличат по кокетната ретро визия или по модерните дамски прически. Не биха сменяли всеки месец цвета на косата си, както Близнаците, например, но определено ще се стараят да са в крак с модните тенденции и всеки косъм да си е на мястото.

  Ако видите жена с огненочервена коса или гарвановочерна със синкав оттенък, то много е вероятно тя да е зодия Скорпион. За скорпионите е важно да излъчват респект, сексапил и скрит драматизъм.
   До голяма степен те са почитатели на добре изправената коса, прическите на черта, със също толкова прав бретон, под който да хвърлят искри очите им.

   Стрелец е отново огнен знак, но не държи да се забелязва отдалеч, както иска Овенът. Но все пак не трябва да минава и незабелязан. Те харесват закачливите дамски прически – нещо като микс между Близнаци и Везни, тоест – хем да е непринудено, хем да е модно и красиво и не прекалено ексцентрично.

   Козирогът трябва да излъчва президентско величие. Косата задължително да е добре сресана, красива, без нищо излишно по нея, в приятен натурален цвят.
За Козирозите прекалената суета е признак на лош вкус, но задължително трябва да се поддържа добър класически стил – нищо да не е в излишък, нищо да не се натрапва.

   За Водолей обаче това е ужасно скучно. Също като Близнаците, това е въздушен знак, който иска да експериментира, да бърза, да научава още.
   Ако им остане време да обърнат внимание на косата си, то биха направили нещо наистина ексцентрично – като драстично скъсяване или кичури в ярък цвят.
   През другото време ще вържат шарен шал на главата си или ще се окичат с пера и всевъзможни аксесоари като шарени фибички и шноли, важното е да бъде шарено и весело.

   Рибите имат склонност към пускането на дълга коса (за да приличат колкото се може повече на русалки).
   Това са от знаците, които обичат да обръщат внимание на външния си вид, да се грижат за косата си, но не и да я тормозят с тежки прически или често боядисване. Предпочитат по естествената момичешка визия.

  По материали на www.edna.bg