Косата според зодията
 Вярващи в астрологията или не, всеки си знае зодията и поне едно изречение, което я характеризира.

   Днес, с едно закачливо намигване към всички, вярващи или не в зодии, представяме отношението на всеки от дванайсетте зодиакални знака към прическите и цвета на косата.
   На първо място е Овен – един истински огнен знак.
   Дамите от тази зодия обичат смелите решения и експерименти.
   Те са почитателки на ярките бои за коса или наистина екстремните прически, като наполовина обръсната глава, например.
   Често желанието им да направят нещо смело и драстично идва преди да обмислят добре решението, което може да доведе до силно разочарования и ядосване при вида на крайния резултат.
   Затова е добре да мислят, преди да действат, а също така да внимават и с боядисването в ярки и неособено естествени цветове, защото това може да доведе до увреждане на косъма.

   Телeц са здраво стъпили на земята, не се заблуждават лесно и не са по спонтанните решения.
   Те предпочитат прическата им да не се променя много-много, а да бъде добре поддържана, хубава и най-вече традиционна.
   Ако решат да се боядисват, то ще бъде в по-естествен и натурален цвят.

   Близнаци често са наричани „децата“ на зодиака.
   Тяхната коса трудно може да бъде оформена в прическа, по-скоро ще бъде пусната свободно, необезпокоявана от фиби и ластици.
   Най-близкото до стилизиране би било да бъде вдигната с помощта на молив или четка за рисуване.
   Представителите на този въздушен знак обичат промяната и често това им личи по цвета или дължината на косата. Ако решат да експериментират, ще го направят на момента, а ако не им хареса резултатът, няма да е много страшно, нали косата расте, а и бързо ще забравят и ще насочат хаотичния си ум другаде.

   Рак са абсолютни традиционалисти, за които домът е тяхната най-свята крепост, в която винаги могат да се скрият. По отношение на косата си, те също като Телците са традиционалисти.    Експериментите с външния вид не са тяхната стихия, нито пък суетността.
Косата на дамите ще бъде прилежно сресана. Много рядко някой фризьор ще успее да склони жената рак да си направи тежка и сложна прическа.
   Дали е съвпадение или не, но повечето дами

   Лъв са с руса и често гъста, хубава, обемна коса.
   Ако имат как да се боядисат в златно, със сигурност ще го направят, за да могат всички хора без проблем още отдалече да забелязват как Лъвовете греят като малки слънца.
   Те искат винаги да бъдат неотразими и да изглеждат по най-добрия възможен начин, така че не щадят средства и време за косата си.

   Дева са дарени с природна красота и очарование. Те обаче залагат на сигурно изпитаното.
   Няма да експериментират с прически или цветове, по-скоро прилежно ще сресват косата си на път или ще я дигат в опашка, но винаги ще изглеждат спретнато.
   За тях красотата се крие в простите неща и залагат на изчистения и класически стил.