Тя му е само приятелка…
Колко жени са чували това изречение от устата на любимия? Не е много приятно, нали? Тя, само приятелката, е бившо гадже, добра колежка, приятелка от детството или каквото се сетите. Те са близки и трябва да го приемеш. А дали е само приятелка?

  Всъщност това е напълно възможно и нормално. Любимият ти може да има близка жена приятелка  Тя ми е само приятелка, без задължително да има влечение към нея и без задължително тя да има. Мъжете също са хора, и противно на всички комерсиални твърдения, не винаги разсъждават само с долната си глава.
    Много хора вярват в приятелството между мъжа и жената, което означава, че то съществува. Не е изключено твоят партньор и въпросната приятелка да са точно от този сорт хора. Разбира се, ти също. Замисли се, че и в твоето обкръжение имаш  мъже, които възприемаш единствено и само като приятели, нямаш сексуални влечения към тях и не би си помислила, че бихте имали нещо общо. Тук ще се обадят защитниците на тезата, че щом мъж и жена са приятели, то задължително, единият има по-специален интерес към другия. Не може да спорим, че подобни случаи има много и сама трябва да се увериш дали твоят любим не попада в тази категория.
    Повечето жени изпитват силна ревност, ако любимият им се среща с близка приятелка.С какво тя е по-специална от мен? Защо изпитва желание да е с нея? Какво толкова правят? Тази реакция е напълно нормална, особено когато става въпрос за нова връзка, в която все още не си сигурна в отношенията ви и не се познаваш с въпросната приятелка. Много жени се успокояват, когато се запознаят с приятелката му и с очите си се уверят, че тя не застрашава отношенията им. В много от случаите тя може да е страхотно момиче със свое семейство, което обича любимия ти като брат и дори се радва за вас. Тя ми е само приятелка
     В кои случаи трябва да се съмняваш, когато той твърдо ти заяви „Тя ми е само приятелка.“
   Бивша
   Бившите гаджета или съпруги по правило са болна тема за жените. Ако това е в съчетание с добра приятелка, значи се чувстваш доста кофти. Няма съмнение, че когато си бил интимен с някого, споделяли сте си толкова много неща и дори сте се обичали, безразличието е невъзможно, щом сте запазили отношенията си. В началото не бива да заставаш помежду им, защото не се знае какво влияние има тя върху живота му и дали това няма да се отрази зле на отношението му към теб. С времето обаче е добре интересът му към срещите им да намалее. Сигурен проблем има тогава, когато той се среща с нея, защото тя се чувства самотна и неразбрана. Всички знаем каква е целта й, независимо дали той не намира нищо странно в това. А и някои по-себични жени просто не успяват да се примирят с факта, че друга е заела мястото им и го правят заради собственото си самочувствие.