Месечен хороскоп за януари 2016 г, зодия Риби
    Риби по всяка вероятност през януари ще се радват на хармонични отношения с приятели и хора, които ще им оказват подкрепа, макар че до средата на месеца може да не им достига подкрепа.  

    Втората половина на януари ще подхвърли нови идеи, мечти за бъдещето, много хора ще ви подадат прекрасни практически предложения за съвместна работа или сътрудничество със солидни организации. През тези дни ще можете да намерите съмишленици и опора за своите бъдещи начинания. Втората част на месеца ще подобри видимо настроението на Рибите и ще им помогне да се освободят от някои душевни съмнения. Тайно измъчващите ви проблеми през този период могат да бъдат щастливо решени.  
    Изобщо, след 14 януари за Рибите настъпва времето за най-активните действия, усвояването на нови хоризонти и преодоляване съпротивата на съдбата. Съчетавайки настойчивост и фина дипломация, вие ще можете да раздвижите отдавна замръзнали проблеми.
     Очаква ви достатъчно спокоен месец, в който повече внимание ще отделяте не на себе си лично, а на развитието на приятелските отношения, общуването с приятни за вас хора. Като цяло, ще бъде добре, ако правите всичко за работата си, спокойно и без бързане.  
    Първата половина на месеца е безусловно успешна за всякакви прлактически дейности, покупки, почивка, и укрепване на деловите вързки. Старайте се да вземате решения, насочени към бъдещето, в някои сфери са възможни полезни промени, например в общуването с приятели. 
    Важното е да запазите в себе си усещането за свобода. Най-интересните събития се очакват, когато Луната ще преминава през вашия знак на  4 и 5 януари. 
    С настъпването на 2016 заложете на активността в професионалната сфера. Организирайте изпълнението на делата си така, че да постигате ефективни резултати, а и за вас да бъде максимално удобно. Добре е да осъществите поредица от контакти с хора, от които сте зависими по някакъв начин в професионалната сфера.  
    Отличните резултати ще станат неоспорим факт още преди средата на януари, особено ако сте съумели да свършите важната работа в точния момент. 
    Около средата на месеца е важно да подберете по правилен начин партньорите, с които възнамерявате да работите в съдружие. Поставете си реалистични цели и те ще станат възможни за постигане. През втората половина на януари повишете социалната си активност. Ще имате шанс да направите познанства, които ще се окажат от изключителна важност за вас. 
    Последните дни на януари използвайте за преглед на някои лични, професионални или административни документи. Погрижете се делата ви в това направление да бъдат в пълен порядък, за да нямате затруднения с тях в бъдеще. Любовта ще бъде вашето убежище от забързания ритъм на ежедневието.