Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Овен
 Последният месец на 2017 година ще донесе на Овните повишена любознателност и стремеж към нови знания. През този период обаче обикновеното прелистване и прочитане на учебници и ръководства няма да ви задоволи, ще поискате да проверите всички знания, да се уверите в тях практически. Ще се заинтересувате и от културата и традициите на други народи, което може да стане повод за пътешествие зад граница. 

   През декември вие също така успешно можете да решите въпроси, свързани с вашата кариера. През първата половина на декември вашият главен коз ще стане вашето обаяние, а през втората половина – за да постигнете успех, си струва по-често да показвате своята ерудиция, да ви забелязват, да блестите във всичко. Втората половина на месеца ще ви донесе и нови приятни запознанства.
  Овен гледат с оптимизъм напред. Вашият интерес към света ще расте. Ще се появи ново интересно занимание, което ще ви увлече за дълго. Вашите замисли се осъществяват. Обмисляйки позициите си, вие ще можете да оцените своето място в живота.
   Рискувате обаче да попаднете в плен на своите илюзии що се отнася до това доколко е порядъчен ваш познат. И в края на краищата една жена по-възрастна от вас ще ви накара да промените своето отношение към нея. Настъпва времето, когато трябва да осъзнаете своите възможности и шансове, да ги реализирате и постигнете успех по всички сериозни въпроси. 
   Предстои ви покупка на подарък за приятна особа. В тази обстановка, която ви заобикаля, ще станат доста промени, които ще ви донесат радост.
   Голямо значение ще имат за вас словесните изявления, телефонни разговори, информация, получена чрез общуване. Неочаквано ще стане явно онова, което толкова старателно е било скривано досега от вас. Във финансов план нещата ще останат същите. Няма да ви се наложи да търсите нови пътища, но и доходите ви ще дойдат само с цената на личните ви усилия. Не се предвижда пътуване.
   Личният живот ще изисква от вас значително внимание, тъй като вашият партньор е излишно ревнив и обидчив. Подобно състояние обаче може да бъде предизвикано от недвусмисленото отношение на някой по-настойчив ваш ухажор (ка).  
   Началото на зимата обещава да дойде при вас спокойно, дори незабелязано. През първите две седмици е възможно отслабване на здравето, много време ще отива за контакти, преговори и консултации, временно вие ще предпочетете уединението и личните си интереси пред обществения живот. Голяма част от декември вашето внимание ще заемат финансови въпроси.