Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Рак
 Декември ще даде на Раците добри възможности за работа. Ще имате повече енергия, ще нарасне трудовият ви ентусиазъм, което ще ви позволи да се справяте със своите задължения по-бързо и ефективно.

  А що се отнася до отношенията с колеги, не са изключени конфликти. За да ги избегнете, старайте се да бъдете максимално праволинейни в общуването, но при това да избягвате открито изясняване на отношения и конфликти.
   Първата половина на декември ще ви позволи също така да подредите своите лични взаимоотношения. Това е нелош период за сватба, както и за начало на нови сериозни отоншения, ако още не сте срещнали своята втора половинка. Разположението на планетите през втората половина на декември ще ви позволи да водите успешно делови преговори, да работите с документи. Най-хармонична сфера през този период ще стане вашият интимен живот.
   Раците през декември могат да се проявяват като непримирими и несговорчиви, с желание да командват. Дамите са склонни към несдържаност, демонстрация на собствено мнение, не винаги обективно. Вие сте в състояние да промените своето отношение към човек, който довчера се е ползвал от вашето снизхождение, в напълно противоположна посока.
   През този период вие ще приемате решения, принципно различни от мнението на околните и дори на много близки хора. Трудно ще ви разбират, още по-трудно ще бъде да се предположат вашите по-нататъшни действия. Подобно поведение ще се прояви и в отношението с близък човек.
   Вашата категоричност може да обиди партньора, вашата безапелационност може да стане причина за бурен конфликт. И вие самите ще страдате от подобни сривове, но нищо няма да можене да промените… На работното ви място е възможно да се появи нова спешна задача или занятие, което ще изисква значителни усилия.