Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Дева
 Целият декември ще напомня изисканата линия на морската вълна, която отначало ни увлича надолу, а после започва да ни издига все по-високо и високо, да ни тласка напред, докато не се окажем на самия й гребен.

    Първата половина на месеца ще бъде не особено подходяща за покупки, декоративни дейности и общуване, но може да донесе редица много страстни и бурни романтични истории. Изобщо първата и втората десетдневка не са много благоприятни за бизнеса; периодът от 1 до 10 декември ще бъде един от най- горещите и проблемни за цялата година. Движението на важни планети ще направи невъзможна реализацията на много наши планове, хората ще бъдат изцяло погълнати от собствените си проблеми, промените и политическите събития.
    До новолунието  старите дела ще отвличат силно вниманието ни, но след 10-ти и после вече след 20 декември ние ще можем напълно да се измъкнем изпод купчината неудачни обстоятелства; до 20-ти не е желателно да се купува автомобил и да се оформят договори, тъй като поради информация, която не е била взета предвид, ще се наложи да се преправят много неща.
    Затова пък с наближаването на Коледа ще имаме повече простор за фантазията ни, експеримента, почивката и вълнуващи находки в работата, пък и по отношение на собствения ни имидж. Последната трета на декември ще протече под девиза „весело, ярко, свръхсъвременно“. Мнозина ще проявят интерес към екстравагантни приодобивки, спортни занятия и далечни пътувания. Периодът от 20 до 30 декември е идеален за обновяване на живота ни, изпълнение на скъпи поръчки и подаръци за близките.
  През целия месец най-силно, както никога досега, ще ви занимават въпроси, свързани със семейството. Сега вие можете да се заемете с преразпределение на ролите и задълженията в семейството, да направите отношенията с близките ви по-динамични. Трябва обаче да избягвате проявите на егоизъм. Макар сега много неща да зависят от вашите решения, не се стремете да вземате решенията еднолично.
    През първата половина на месеца ви очакват и романтични приключения, нови приятни запознанства, флирт, любовни срещи. Втората половина на месеца ще ви подари не по-малко флирт, но той ще бъде по-повърхностен. През втората половина на месеца е по-добре да се съсредоточите върху работата си, да подобрите отношенията си с колеги, използвайки и своето обаяние и привлекателност.
  Девите няма да тръгнат да се ровят в дебрите на обстоятелствата. Вашите интереси са напълно реални и свързани със заобикалящите ви. Ще се прояви една ваша черта – поривът към щедрост. Ще правите подаръци или ще направите приятна изненада на интересуваща ви особа. Отлично ще се справяте с обмислените стъпки. Ще дразните околните с това, че няма да им съобщавате за по-нататъшните си планове и действия. Но ще останете притегателни и интересни за мнозина.